El berguedà Rafa Parés guanya la Taga 2040 i es proclama campió de Catalunya

Àngela Castelló guanya en dones | Aleix Fàbregas i Toni López, el millors atletes del Ripollès i Sant Joan

Redacció
15 de setembre del 2013
Rafa Parés (darrera) es va posar líder en el descens
Rafa Parés (darrera) es va posar líder en el descens | Marc Cargol
Rafa Parés ha guanyat la catorzena edició de la Taga Evo 2040. Foto: Marc Cargol

El berguedà Rafa Parés ha guanyat la Taga Evo 2040, una de les proves clàssiques del calendari de curses de muntanya que ha arribat enguany a al catorzena edició. La competició de la UE Sant Joan ha servit enguany per coronar els campions de Catalunya tant en categoria absoluta com també en sub23 i júnior entre els 500 participants.

Parés s'ha posat líder en el terç final de la cursa i ha arribat a Sant Joan amb un temps de 2:32:18. De fet, Kike Martí (dorsal 126) ha coronat el Taga en primera posició i ha acabat en segona posició a 40 segons. El podi masculí absolut l'ha completat Daniel Cazalla (2:33:34). Entre els corredors de la comarca destaca la sisena posició del santjoaní resident a Roses, Xavi Llamas així com la setena i la dotzena dels ripollesos Aleix Fàbregas i Roger Viñas.  Entre els locals, el millor ha estat Toni López en 36è lloc.

En dones, la lleidatana Àngela Castelló s'ha proclamat campiona de Catalunya amb un temps de 3:08:25 mentre que Ragna Debats i Rosa Valls han completat el podi. Per altra banda, cal destacar les victòries de Daniel Cardozo (sub23), la campdevanolenc Judit Demunts (sub23) Jan Margarit (júnior) i Carla Bertos (júnior).

El recorregut principal tenia 26,3 km i un desnivell positiu de quasi 1.900 metres. Ha sortit a les nou del matí del passeig del Comte Guifré de Sant Joan i iniciarà l'ascens pel coll d'Art, la collada de Can Camps, les runes de Máus i la cabana dels Escalers. Després de coronar el Puig Estela i passar per la Portella ha assolit la màxima altura al Taga (2.040). Des d'allà ha començat el descens per la coma d'Olla, el bosc dels Escalers, la collada de Can Camps, can Coll, el collet del Vent i l'arribada a Sant Joan. A més, també hi havia un recorregut sub23 de 21,7 km –fins al Puig Estela- i un de júnior de 14,1 km –fins a la collada de can Camps.

La impossibilitat d'accedir en cotxe a alguns dels avituallaments, especialment als cims, fa que s'hagi optat pels ases, un transport ben "ecològic". Es tracta d'una iniciativa realitzada conjuntament amb l'empresa Terra de Rucs que també obsequia amb una passejada al guanyador absolut masculí i femení així com el darrer classificat per allò que els últims seran els primers.

Classificacions absolutes Taga Evo 2040 (pdf)

Classificacions sub23 i júnior Taga Evo 2040 (pdf)


Galeries de fotos

XIV edició 2013 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

XIII edició 2012 (Marc Cargol i Carles Martínez)

XII edició 2011 (Marc Cargol, Joan Soler i Jordi Vives)

XI edició 2010 (Jordi Vives)

X edició 2009 (Jordi Vives)

IX edició 2008 (UE Sant Joan)
 

Primers metres de la Taga Evo 2040. Foto: Arnau Urgell

Podi absolut masculí de la Taga Evo 2040. Foto: Marc Cargol