Aleix Fàbregas guanya la Vertical Jou per quart any seguit

L'atleta de Ripoll ha arribat al cim del Taga amb un temps de 15:04 superant Eric Moya i Jordi Vila. La santjoanina Anna Capdevila ha guanyat en dones

01 de setembre del 2013
Aleix Fàbregas en els metres finals de la Vertical Jou.
Aleix Fàbregas en els metres finals de la Vertical Jou. | Marc Cargol
Aleix Fàbregas en els metres finals de la Vertical Jou. Foto: Marc Cargol

El ripollès Aleix Fàbregas va fer bons els pronòstics i el passat dissabte es va imposar per quart any consecutiu a la Vertical Jou. La cursa, que uneix els 403 metres de desnivell entre el coll de Jou i el Taga, arribava enguany a la desena edició tornant a disputar-se a l'estiu, després de fer-ho darrerament a finals de novembre.

Fàbregas, que va ser el darrer corredor en sortir del coll de Jou, va parar el crono en 15:04, un temps que va tornar a quedar lluny del rècord de la prova, assolit per ell mateix el 2010 amb 14:35. La victòria a la Vertical Jou se suma a l'assolida la setmana passada a la Pujada del collet de les Barraques, en el marc de la Festa Major de Planoles.

Qui també ha mostrat aquest estiu que està en molt bona forma és el jove santjoaní Eric Moya que després de ser quart el 2012 enguany ha aconseguit la segona posició amb un temps de 16:20. Moya, que va ser el millor corredor de la comarca a l'Emmona, va aconseguir a inicis d'agost la quarta posició a la dura Ultratrail de la Val d'Aran.

El tercer lloc a la Vertical Jou va ser pel ripollès Jordi Vila amb un temps de 16:33, assolint el seu segon podi de l'any després de l'aconseguit a la cursa vertical de les Vall de Ribes Extrem Series.

En categoria femenina Anna Capdevila va complir els pronòstics i es va endur la victòria en completar l'ascens amb 21:28. L'olotina Bàrbara Badosa va ser l'altra noia de la vintena de participants en una prova on la germanor és un dels elements més importants.