El túnel de la Farga de Bebié de la C-17, tallat dos dies per obres

La circulació es desvia en sentit nord per l'interior de la colònia mentre que s'ha tancat l'enllaç en sentit sud

Redacció
08 d'agost del 2013
Unes obres de manteniment han obligat a tallar el túnel de la Farga de Bebié de la C-17 en sentit nord. Segons han informat fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, els treballs es mantindran tot aquest dijous i possiblement part del matí de divendres. Per tant, està previst que no afecti el trànsit de cap de setmana, en uns dies on el Mercadal de Ripoll en farà augmentar la intensitat.

Les obres consisteixen en reforçar la volta de la boca nord. Es tracta d'una infraestructura amb més de 20 anys –es va construir el 1992- i ara s'ha convingut la necessitat de revisar-la. Precisament el fet que s'hagi tallat la carretera en sentit nord obliga els cotxes a passar per l'interior de la colònia, repartida entre els termes de Montesquiu i les Llosses, per on circulava tot el trànsit dues dècades enrere.

Els treballs no afecten el sentit sud on el túnel es va inaugurar el 2010. En canvi, sí que s'ha tallat l'accés a la Farga des de Ripoll per evitar que coincideixin els cotxes per l'antiga carretera, que és molt estreta, en ambdós sentits.

Fonts de Territori i Sostenibilitat han explicat a ElRipollès.info que en principi no està previst fer més actuacions com aquesta en altres punts de la C-17 els propers dies.