L'Estat vol denunciar Ribes de Freser tot i no exercir la sobirania fiscal

Llanos De Luna envia un requeriment per l'acord del ple en el que es donava suport genèric a la iniciativa

Arnau Urgell
31 de juliol del 2013
Estelada a Ribes.
Estelada a Ribes. | Laia Deler
Llanos de Luna continua tenint l'Ajuntament de Ribes al punt de mira. Foto: Laia Deler

A finals de maig l'Ajuntament de Ribes de Freser va decidir donar suport a la sobirania fiscal però, al mateix temps, va acordar no exercir-la fins que hi hagi un mecanisme jurídic que ho permeti de manera legal i acordada. És una solució intermitja que també va prendre l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Consell Comarcal, a diferència dels set municipis del Ripollès que han decidit pagar directament els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya.

Aquesta posició no li ha servit a Ribes de Freser per estalviar-se una futura denúncia de la delegació del Govern espanyol. En aquest sentit l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha anunciat que Llanos de Luna ha enviat un requeriment contra l'acord de ple en el qual s'acorda donar suport genèric a la sobirania fiscal. Un pas previ a acabar –tal i com va passar amb la declaració de “territori català lliure i sobirà”- al jutjat contenciós-administratiu.

Si es confirma la denúncia serà la segona que rebrà Ribes de Freser. També Campelles en té dues –per “territori català lliure” i la manca de bandera espanyola- mentre que Ripoll ha rebut fins a tres requeriments. Els altres municipis que estan al punt de mira de la delegada espanyola són Molló i Sant Joan de les Abadesses.

Denúncies als ajuntaments del Ripollès
Campelles: "territori català lliure" i bandera espanyola
Ribes de Freser: "territori català lliure" i requeriment per sobirania fiscal
Molló: sobirania fiscal
Ripoll: requeriments per "territori català lliure", bandera espanyola i sobirania fiscal ; denúncia de Ciutadans per sobirania fiscal
Sant Joan de les Abadesses: bandera espanyola