Marc Grifell i Pep Palos, nous consellers comarcals

En dos anys ja hi ha hagut cinc dimissions

Arnau Urgell
17 de juliol del 2013
Marc Grifell i Pep Palos, nous consellers comarcals. Foto: CCR

Marc Grifell i Pep Palos van prendre possessió aquest dimarts del càrrec de conseller comarcal. Mentre el regidor ripollès substitueix el diputat Xavier Cima, l'alcalde de Sant Pau de Segúries fa el mateix amb Jeroní Marín, membre del consistori de Planoles. Uns canvis que suposen elevar fins a cinc el nombre de substitucions a causa de sengles dimissions, quatre de CiU i un d'ERC.

La legislatura anterior (2007-2011) es van produir dos relleus a la institució comarcal –és habitual que alguns partits pactin que dos consellers es reparteixin els quatre anys-. Es van produir tant a l'equip de govern –Joan Àlvarez va rellevar Pòlux Lluch (ERC)- com a l'oposició –Joan Bautista Cruz Anar va substituir Imma Constants (CiU). Ara, i quan tot just s'està a l'equador del mandat, ja s'han produït cinc relleus, quatre a CiU i un a ERC.

El primer va ser precisament el dels republicans quan Teresa Jordà va acabar cedint el seu lloc a Jordi Batchelli per la incompatibilitat amb ser regidora i diputada al Congrés espanyol. Un pas que també acaba de fer el convergent Xavier Cima per poder-se dedicar plenament al Parlament i a l'Ajuntament de Ripoll. Per altra banda, el santjoaní Raimon Traver i la campdevanolenca Montserrat Portabella van deixar el Consell en dimitir de regidors als seus municipis i el seu lloc el van ocupar Aleix Busquets i Joan Manso, respectivament. La cinquena i darrera dimissió ha suposat el relleu de Jeroni Marín per Pep Palos.

Aquests canvis han suposat reorganitzar l'organigrama. Joan Manso s'ha convertit en el vicepresident segon mentre que Josep Coma serà el quart. Dos altres alcaldes, Imma Constans i Marc Prat, continuen com a vicepresident primera i tercer, respectivament.