Doble victòria a la Transpyr

El campdevanolenc Joan Llordella, fent parella amb Pau Zamora, tiranitzen la prova BTT amb 7 victòries en 8 etapes mentre que el seu paisà Borja Sànchez s'endú la primera edició "on road"

Arnau Urgell
13 de juliol del 2013
Borja Sànchez i Joan Llordella victoriosos a Sant Sebastià.
Borja Sànchez i Joan Llordella victoriosos a Sant Sebastià. | Transpyr
Borja Sànchez i Joan Llordella victoriosos a Sant Sebastià. Foto: Transpyr

Èxit absolut del ciclisme campdevanolenc a la Transpyr. Per una banda, Joan Llordella, fent parella amb Pau Zamora, han tiranitzat la prova BTT aconseguint la victòria final amb el major marge de la història i guanyant set de les vuit etapes. Per una altra, Borja Sànchez s'ha endut la modalitat carretera que es disputava enguany per primera vegada.

L'equip Buff International, format per Llordella i Zamora, partia com a gran favorit per adjudicar-se la travessa dels Pirineus en BTT. Tanmateix, segurament ningú s'esperava un domini tan aclaparador que no ha deixat cap opció als seus rivals. Després de recórrer un total de 820 quilòmetres i 20.300 metres de desnivell positiu han avantatjat en més de dues hores i mitja els seus perseguidors, la diferència més gran en les quatre edicions de la competició. Finalment, la segona posició ha estat pels portuguesos Joao Marinho i Luis Leite (Douro Biki Race) amb vuit minuts de marge sobre el Bicis Esteve d'Ibon Zugasti i Roger Argelaguer.

De fet, es podria dir que el Bicis Esteve ha estat l'únic equip que s'ha atrevit a discutir la superioritat de Joan Llordella i Pau Zamora. A la tercera etapa, amb final al Pont de Suert, van guanyar-los a l'esprint. En canvi, han creuat primers les altres set línies de meta: Camprodon, la Seu d'Urgell, Ainsa, Jaca, Isaba, Elizondo i Sant Sebastià. Tot i això, el biker de Campdevànol no s'ha cansat de destacar la duresa d'una competenció tant pel traçat com per una meteorologia dominada per la forta calor.

L'equip de Camprodon, format per Joan Compte i Jaume Guàrdia, no han pogut repetir el resultat de l'any passat –van acabar segons- i s'han hagut de conformar en un podi a l'etapa Jaca-Isaba. Tanmateix, amb una progressió espectacular –van ser quarantens a la primera etapa- han acabat completant la travessa en la seta posició final. Precisament han quedat per darrera de l'equip format pel ripollès Xevi Sadurní i el camprodoní Jordi Pujol-Planella que finalment han arribat a Sant Sebastià sisens completant l'objectiu de ser al TOP-10.

Borja Sànchez no es deixa sorprendre

El campdevanolenc Borja Sànchez no s'ha deixat sorprendre en la darrera etapa de la Transpyr Road i ha aconseguit la victòria final en la primera edició d'aquesta modalitat. Aquest dissabte s'ha limitat a controlar l'austríac Axel Strauss per evitar que li pogués pispar un liderat que tot just va aconseguir el penúltim dia de competició amb 19 segons d'avantatge.

De fet, el periodista del 9 Esportiu –que ha combinat la competició amb les cròniques diàries- ha anat de menys a més en una prova que globalment ha recorregut 1.000 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell i cada dia un o dos trams cronometrats. Excepte un dia que va punxar a la resta de les set etapes ha fet podi i ha aconseguit tres victòries parcials.