El Ripollès triomfa a la Transpyr

Joan Llordella (1), Xevi Sadurní i Jordi Pujol (7), i Joan Compte i Jaume Guàrdia (9), entre els millors en BTT | Borja Sànchez se situa a 15 segons del líder "on road"

Arnau Urgell
11 de juliol del 2013
Els ripollesos a la Transpyr: Pujol, Sadurní, Llordella, Sànchez,
Els ripollesos a la Transpyr: Pujol, Sadurní, Llordella, Sànchez, | FotoEsportBCN/Transpyr
Els ripollesos a la Transpyr: Jordi Pujol-Planella, Xevi Sadurní, Joan Llordela, Borja Sànchez, Joan Compte i Jaume Guàrdia. Foto: FotoEsportBCN/Transpyr

La Transpyr afronta el tram final i cada dia el protagonisme dels participants ripollesos va a més. Aquest dijous, per exemple, les victòries han estat per dos campdevanolencs: Joan Llordella –fent parella amb Pau Zamora- en BTT i Borja Sànchez en carretera. A més, l'equip de Camprodon, format per Joan Compte i Jaume Guàrdia, han estat tercers assolint el primer podi mentre que la parella Xavier Sadurní i Jordi Pujol continuen entre els deu primers.

L'equip Buff International està fent una Transpyr de llibre. Avui ha aconseguit la cinquena victòria en sis etapes i només un daltabaix els pot privar del triomf final. Llordella i Zamora han cobert els 84 quilòmetres entre Jaca i Isaba amb 5 hores i 25 minuts en una de les jornades més dures que ha servit per entrar a Euskal Herria. Cal recordar que la seva posició es pot seguir en directe a través d'un sistema race tracker. Avui han avantatjat Ibon Zugasti i Roger Argelaguer (Bicis Esteve) en vint minuts i el marge ja arriba a les dues hores.

La sisena etapa ha estat la millor per la parella formada pel mollonenc Joan Compte “Burgues” i el camprodoní Jaume Guàrdia. Des del primer dia, quan els problemes físics i la calor els van fer arribar a Camprodon en 40a posició, han anat de menys a més. Avui han estat tercers i han recordat les sensacions del 2012 quan van guanyar quatre etapes i van acabar segons a la general. Continuen novens a la general però la diferència amb els sisens és de 38 minuts.

També estan fent una gran travessa l'equip Mountain Hostal Tarter, format pel ripollès Xevi Sadurní i el camprodoní Jordi Pujol, que avui han perdut un lloc i són setens amb un total de 40 hores i 22 minuts. Això sí, tenen el setè lloc a només dos minuts.

Borja Sànchez lluitarà per guanyar la Transpyr Road

Mentre els ripollesos estan fent un gran paper amb la BTT, el campdevanolenc Borja Sànchez no es queda enrere en modalitat carretera. El periodista del 9 Esportiu ha sortit en plena forma de Jaca i ha aconseguit la segona victòria parcial. “Cada dia em sento millor” ha explicat a ElRipollès.info i el resultat d'avui no només l'ha permès recuperar la segona posició – la va perdre ahir per una punxada - sinó que s'ha situat a només 15 segons del líder.

A manca de dues etapes Jordi Ferrer acumula un temps de 8:55:11 en els trams cronometrats pels 8:55:26 del campdevanolenc. L'austríac Axel Strauss, líder en les primeres jornades, és tercer amb 8:55:50. D'aquesta manera, tots tres tenen opcions d'endur-se la victòria a Sant Sebastià. Abans, aquest divendres, disputaran una etapa de 128 quilòmetres que inclou un tram conometrat al port d’Urkiaga, amb rampes de fins al 19% de desnivell.

  Classificació de la Transpyr

Totes les notícies de la Transpyr

Race tracker de Joan Llordella

Web de la Transpyr