Teresa Jordà: «Estem molt cansats del discurs del fer bullir l'olla»

ERC no entén el "triomfalisme" del govern de Ripoll i en lamenta la manca de transparència

Arnau Urgell
11 de juliol del 2013
ERC és molt crítica amb el balanç \"triomfalista\" del govern de Ripoll.
ERC és molt crítica amb el balanç \"triomfalista\" del govern de Ripoll. | Arnau Urgell
ERC és molt crítica amb el balanç Foto: Arnau Urgell

A les files d'Esquerra no ha caigut gens bé el balanç de l'equador de legislatura realitzat per l'equip de govern. Per una banda, no entenen el “triomfalisme” de Jordi Munell que situa el compliment del programa electoral per sobre del 65%. A més, estan especialment molestos perquè “el 80% de la roda de premsa” es dediqués a criticar l'obra de l'anterior govern encapçalat per Teresa Jordà.

De fet, l'exalcaldessa i portaveu dels republicans va ser molt crítica amb la filosofia del seu successor. Jordà va equiparar la tradicional “puta i Ramoneta” de CiU a nivell nacional amb la idea de “fer bullir l'olla” de la coalició nacionalista a Ripoll. “Ja n'estem cansats” va afirmar tot assegurant que “no els trobarien” en una aposta per “firetes” en comptes de potenciar de veritat per tres o quatre fires. Per altra banda, va ser molt crítica amb la nova àrea de projecció econòmica ja que assegura que en un parell d'anys tot just han passat pel pel “tres o quatre punts”. A més, va assegurar que l'atenció als barris –un dels elements més destacats per l'equip de govern- “ja se suposa” i que amb CiU s'ha passat a tenir-ne “de primera, de segona i de cinquena”.

El grau de transparència tampoc no satisfà als republicans. En aquest sentit Teresa Jordà destaca que des de l'anunci de modificar el POUM per reactivar el desenvolupament de la Devesa del Pla no han fet ni una sola reunió. “No ens han contestat les al·legacions i tot el que sabem ho coneixem per la premsa” va afegir.

Un web que no aprova

ERC de Ripoll també lamenta que el web municipal suspengui en una avaluació realitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona que detecta mancances com les retribucions dels electes, els horaris dels plenaris, l'execució del pressupostos, les mocions presentades per l'oposició o els currículums dels regidors, entre altres. Nancy Rovira, per la seva banda, va denunciar que enlloc constés que va ser ERC el grup que va proposar declarar la Portalada del Monestir com a Patrimoni de la Humanitat: "És una visió absolutista i poc democràtica".

A més, els republicans lamenten la poca actualització en els apartats de notícies de turisme (la penúltima entrada promociona la Festa de la Llana); recomanacions turístiques (una promoció de neu) o pressupostos (l'últim és del 2011). L'estudi puntua en un 4,4 sobre 10 el web de Ripoll. L'únic que aprova és el de Sant Joan de les Abadesses (5,4) mentre que Camprodon, Campdevànol, Planoles i Molló se situen a l'entorn del 3,3 (la resta per sota).