El Ripollès, protagonista a la Transpyr

Camprodon acull una arribada i una sortida de la cursa que travessa el Pirineu en BTT | Joan Compte, Jaume Guàrdia i Joan Llordella, entre els favorits

Arnau Urgell
03 de juliol del 2013
Jaume Guàrdia i Jaume Compte en arribar a Ainsa.
Jaume Guàrdia i Jaume Compte en arribar a Ainsa. | Transpyr 2011
Jaume Guàrdia i Jaume Compte són els representants de la Vall de Camprodon a la Transpyr. Foto: Transpyr

La Transpyr, la cursa BTT que uneix el Mediterrani i l'Atlàntic, ja ho té tot a punt per a una nova edició. Començarà aquest dissabte a Roses (Alt Empordà) i acabarà el 13 de juliol a la ciutat basca de Sant Sebastià. La competició té enguany un important presència ripollesa: Camprodon repeteix com a arribada i sortida d'una etapa i en l'àmbit esportiu destaca la presència de la parella formada pel mollonenc Joan Comte “Burgues” i el camprodoní Jaume Guàrdia –segons classificats el 2012- i del campdevanolenc Joan Llordella.

La travessa dels Pirineus assoleix per primera vegada els 300 participants, un 25% més d'inscrits que l'any passat, de més de quinze països d'arreu del món. Globalment hauran d'afrontar 820 quilòmetres i 20.300 metres de desnivell positiu acumulat repartits en vuit etapes. La primera sortirà dissabte de Roses i després de 118 quilòmetres arribarà a tocar del pont Nou de Camprodon a partir de les dues del migdia. L'endemà la sortida serà a les vuit del matí des del pavelló en una segona etapa que els durà fins a Seu d'Urgell en una dura etapa de 115 quilòmetres i 2.750 metres de desnivell positiu.

Joan Compte “Burgues” i Jaume Guàrdia repetiran com a representants de Camprodon –cada vila o ciutat que acull un final d'etapa té un equip convidat-. L'any passat van fer un gran paper aconseguint quatre victòries parcials i el segon lloc a la general per darrera de la parella Emilio Vivian-Daniel Martínez. Per altra banda, enguany destaca la presència del campdevanolenc Joan Llordella, que s'acaba de proclamar campió de BTT de Girona, que fent parella amb Pau Zamora, també optarà als llocs capdavanters. La seva posició es pot seguir en directe a través d'un sistema race tracker

La Transpyr, també per les carreteres locals

La Transpyr Road, la versió en bicicleta de carretera de la cursa pirinenca, s'estrena aquest any amb un recorregut de vuit etapes que també enllacen Roses amb Sant Sebastià (l'any passat es van fer només quatre etapes). L'itinerari discorre per carreteres locals i pistes asfaltades, i compta amb 48 ports de muntanya. No es registrarà el temps global sinó que es cronometraran alguns trams cada dia, per tal que els participants amb ganes de competir i posar-se a prova puguin esforçar-se al màxim. En funció de l'etapa es tracta d'un o dos trams, d'uns 35 quilòmetres de mitjana en què es prendran els temps de forma individual i s'acumularan per a la general. Entre els participants hi ha el campdevanolenc Borja Sánchez.