Campdevànol vol convertir els seus establiments en oficines de turisme

L'Ajuntament edita un dossier per tal que l'hotel, els càmpings i les cases rurals informin els clients | El municipi disposa de 200 places per pernoctar

Arnau Urgell
02 de juliol del 2013
Gerard Soler i Joan Manso han presentat el dossier turístic.
Gerard Soler i Joan Manso han presentat el dossier turístic. | Arnau Urgell
Gerard Soler i Joan Manso han presentat el dossier turístic. Foto: Arnau Urgell

Campdevànol fa anys que malda per fer aflorar la seva vessant turística en el marc d'un municipi de forta tradició i present industrial. La darrera iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, és intentar convertir els establiments del sector en petites oficines de turisme. Per aquest motiu han editat un complet dossier professional per tal que l'hotel, els càmpings i les cases rurals puguin informar adequadament els clients i “afavorir que focalitzin la seva visita al mateix municipi”, en paraules del regidor de Promoció Econòmica, Gerard Soler.

Els representants del consistori asseguren que és impossible tenir sempre oberta l'oficina de turisme per una qüestió econòmica. Per això aposten per tal que siguin els mateixos els establiments turístics els que tinguin eines adequades per atendre els visitants. Ho fan amb un dossier que inclou dades bàsiques de geografia i medi natural, els telèfons d'interès, els horaris de transport públic –una informació que costa de trobar a la xarxa-, el patrimoni, les rutes senderistes, un llistat de comerços i serveis així com informació sobre els productes agroalimentaris i on comprar-los. El document pretén que els turistes no només pernoctin al municipi sinó que “descobreixin” el romànic “amagat” o bé comprin al centre de la població, “el gran oblidat quan parlem de turisme”, segons reconeix Gerard Soler.

Actualment Campdevànol disposa d'unes 200 places d'allotjament. Per una banda l'únic hotel del municipi té 21 habitacions, entre els dos càmping sumen unes 150 parcel·les i hi ha tres cases rurals i dos allotjaments rurals independents. “Es tracta d'una oferta turística significativa per un municipi com el nostre” assegura el regidor de Promoció Econòmica. Per altra banda, l'alcalde Joan Manso assenyala que aquesta aposta és totalment compatible amb la realitzada per la indústria, simbolitzada en l'ingrés al Cercle Europeu de Ciutats del Metall. “Cal diversificar l'economia al màxim i sovint és important vincular sectors com l'industrial i l'agroalimentari amb el mateix turisme” assenyala tot recordant que ser en aquesta associació pot atraure visitants d'arreu cap al municipi.