La neu modifica els Bastions

Uns 460 atletes prendran part dissabte a les curses de 90 i 50 quilòmetres que, tot i mantenir el desnivell, no podran pujar a les cotes més altes

Redacció
30 de maig del 2013
La neu ha obligat a modificar el traçat dels Bastions.
La neu ha obligat a modificar el traçat dels Bastions. | Els Bastions
La neu ha obligat a modificar el traçat dels Bastions. Foto: Els Bastions

Les tardanes nevades de les darreres setmanes han obligat a modificar el traçat dels Bastions, les curses de resistència de la Vall de Ribes que es disputen aquest cap de setmana. Tot i mantenir la distància i el desnivell (90 km i 8.000 metres en el cas de la ultratrail i 50 km i 3.000 metres a la trail) s'ha apostat per afrontar l'olla de Núria a una cota molt més baixa. Tot i això, es preveu la participació de 465 atletes, més de 150 que l'any passat.

Núria es convertirà en el punt àlgid de la prova

El nou traçat elimina el tram més alpí –Puigmal, Finestrelles, Noufonts, Noucreus...- i l'olla de Núria es realitzarà per corriols situats a 2.200-2.300 metres d'alçada. Per tot plegat, el santuari esdevindrà el punt àlgid de la prova ja que tant la ultratrail com la trail hi passaran dues vegades.

La cursa de 90 quilòmetres començarà a Ribes de Freser a dos quarts de set del matí. D'allà es dirigiran cap a Campelles passant per Sant Antoni. Ascendiran al pla de Pujalts (2.035 metres) abans de baixar fins a Nevà i Planoles. A continuació hauran d'afrontar l'ascens fins a Fontalba (2.074 metres) i el pas pel santuari de Núria (el primer corredor es preveu cap a les 11).

Després de fer l'olla de Núria a menor alçada baixaran per l'alberg Pic de l'Àliga i baixaran pel Camí Vell fins a la central de Daió. Des d'aquell punt pujarn cap al Balandrau des d'on es recuperarà el traçat original en direcció al Puig Cerverís, el pla de les Aranyes i Pardines. Com a traca final, ascens al Taga i nou descens fins a Ribes de Freser. El santuari tornarà a ser l'escenari, a partir de dos quarts d'onze, de la sortida de la trail. Una cursa que amb 334 inscrits ha duplicat els de l'any passat i que cobreix la segona part del traçat de la ultra.

A nivell esportiu destaca la presència l'andorrà Carles Rossell, guanyador de l'ultratrail, 2012, la de Sebastián Sánchez, tercer el 2011 i desè a la darrera de la Copa del Món així com Quim Magan, que acaba de fer un bon resultat a la Transvulcania. A la trail femenina hi haurà Mercedes Arcos –guanyadora del 2012- i la gironina Tina Bes mentre que a la masculina repetiran els vencendors de l'any passat: Roger Reguant, Dani Parés i Ivan Parés.

Previsió meteorològica els Bastions 2013 (Meteoribes)

Galeria de fotos dels Bastions 2012 (Arnau Urgell)
 

Carles Rossell intentarà revalidar la victòria als Bastions. Foto: Corriols de Llum