Arrangen l'entorn del pantà de cal Gat de Sant Joan de les Abadesses

Redacció
21 de maig del 2013
El Consorci del Ter ha arranjat l'entorn de Cal Gat
El Consorci del Ter ha arranjat l'entorn de Cal Gat | ElRipollès.info
El Consorci del Ter ha arranjat l'entorn de Cal Gat Foto: ElRipollès.info

El Consorci del Ter ha presentat els treballs d'arranjament de l'entorn del pantà de cal Gat, al terme de Sant Joan de les Abadesses. Els treballs, executats per operaris de la Fundació MAP, han consistit en la retirada d'acumulacions de restes vegetals mortes i la millora del bosc de ribera a partir de potenciar les espècies autòctones.

El pantà de cal Gat, situat als plans del Guillot, està inclòs en l'Inventari de zones humides de Catalunya i forma part de la Xarxa Natura 2.000. El seu entorn havia quedat força malmès després de la forta ventada del 29 d'octubre del 2012 i per aquest motiu el Consorci del Ter va decidir actuar-hi.

El paratge es troba al riu Ter, entre Sant Joan i Ripoll, en una zona on la plana d’inundació és força ampla i oberta. El pantà està format per una resclosa que genera una zona embassada de 15,4 hectàrees de superfície. Va ser construït per proveir d’aigua una minicentral hidroelèctrica situada just al costat de la resclosa.

L’espai disposa d’un itinerari senyalitzat, que consta d’un aguait, un mirador, bancs i rètols informatius. Precisament, un d’aquests cartells informatius s’ha pogut renovar gràcies a la col·laboració de l’empresa Fibran, situada a tocar de l'espai natural. També s’ha pogut instal·lar una banderola a l’inici del camí perquè els visitants vegin més clar per on s’hi accedeix. D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha assumit les tasques de recuperació i millora de l’itinerari i de la restauració de l’aguait.