La sobirania fiscal s'estén com una taca d'oli al Ripollès

Vallfogona, Molló i la setmana vinent Planoles aposten per deixar de pagar impostos a l'Estat espanyol

Redacció
17 de maig del 2013
La sobirania fiscal s'estén com una taca d'oli al Ripollès. El darer municipi en apostar-hi ha estat el de Vallfogona de Ripollès, governat per una llista associada a ERC, que aquest dijous va aprovar-ho per unanimitat en el ple municipal. Tot plegat pocs dies després que fos Molló el que acordés deixar de pagar els impostos a l'Agència Tributària espanyola i passar a fer-ho a la catalana.

Amb Vallfogona i Molló ja són cinc els municipis del Ripollès que han acordat fer efectiu aquest pas simbòlic, tres governats per CiU i dos per ERC. També ho han fet Ripoll –que ja paga l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya- mentre que Campdevànol i Pardines ho faran en el segon trimestre. A més, ERC de Sant Joan de les Abadesses ha reclamat que l'Ajuntament encapçalat per Ramon Roqué també ho faci mentre que el consistori de Planoles ho acordarà, amb tota probabilitat, en el ple de dilluns vinent.

L'Associació de Municipis per la Independència, que ha animat als seus associats a exercir la sobirania fiscal, esperen que abans de l'estiu ja siguin un centenar de municipis els que ho facin. Cal recordar que els 19 municipis del Ripollès així com el Consell Comarcal en formen part.