Joan Compte: «La qüestió és passar-ho bé»

El ciclista de Molló acaba la seva segona Titan Desert 24è

Borja Sánchez/Merzouga
02 de maig del 2013
Joan Compte Burgues
Joan Compte Burgues | ElRipollès.info
Joan Compte just en acabar la seva segona Titan Desert. Foto: ElRipollès.info

El mollonenc Joan Compte, “Burgues”, ha acabta aquest divendres la seva segona Titan Desert, i després de córrer l'any passat amb el Radikal Bikes fent equip amb Marc Trayter i Albert Roca; aquest any ho ha fet amb el Buff amb Pau Zamora i David Rovira. Finalment ha estat 24è a la general amb un temps de 26:25:28, a dues hores i quart del guanyador Luis Leao Pinto (Bicis Esteve).

- Com li ha anat?

- L'any passat, millor, vaig fer divuitè. I aquest any aspiràvem a més perquè veníem més ben preparats. Però fa un mes i mig vaig tenir una protusió a l'esquena i fins ara feia molta carretera i no ho notava gaire. Però amb la BTT, l'altre dia amb la maleta, vaig veure que no anava bé.

- I el nivell? L'hem vist rodar en el grup capdavanter...

- Nivell, nivell, cadascú té el seu. Però també hi ha la manera de fer. N'hi ha molts que van al darrera, anar parant l'aire, i no treuen el cap moment. Sí que n'hi ha d'altres que col·laboren, però veig més la manera de fer. Això no és una Copa del ;ón i la gent hauria de ser una mica més amable o... és que els portes a roda i quan arribem t'esprinten. I dius, on vas! Si és una pedalada que tampoc guanyes res. Però et fiques un dorsal i... tots ho fem eh però s'ha de ser conseqüent també.

- Com va arribar a l'equip?

- Buff fa moltes curses d'aquest tipus com la Titan: la Mongòlia, la Transpyr... I a la Transpyr de l'any passat eren en David i en Pau i jo corria amb en Jaume Guàrdia, de Camprodon, que estàvem sempre primer segon i segon primer, qui guanyava i qui no, i com que els de Buff també són bona gent era un fart de riure i va ser com ens vam conèixer. Aquest any com que els faltava un company per venir m'ho van proposar i em va semblar bé. Ho vaig demanar a l'equip de Navarra i també em van dir que sí.

- I a Navarra?

- També, l'any passat arran de la Titan em va trucar el director d'un equip navarrès, el Reino de Navarra, si volia córrer la Vuelta Navarra amb ells. Jo vaig demanar què havia de pagar i tot plegat, i se'm va ficar a riure! Em va comentar que hi havia d'anar la setmana següent i li vaig dir que ja podia comptar amb mi. Em va dir que només havia d'acabar i com que la vaig acabar em va proposar seguir amb ells. I ara aquest any ja estic amb ells. La qüestió és passar-ho bé, com aquí amb en Pau i en David.