ERC retreu a Xavier Cima que no votés prohibir el «fracking»

El flamant diputat ripollès assegura que treballa per convèncer la resta de CiU que no és una bona tècnica

Redacció
02 de maig del 2013
Els republicans amb samarretes «antifracking».
Els republicans amb samarretes «antifracking». | ERC Ripollès
Els republicans amb samarretes «antifracking». Foto: ERC Ripollès

ERC no baixa la guàrdia contra el fracking . Els republicans van aprofitar el darrer ple per retreure a Xavier Cima –i per extensió a la resta de CiU- que al Parlament votessin en contra de prohibir aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs. Habillats amb les samarretes grogues, els regidors d'ERC van denunciar que la coalició nacionalista vota en un sentit al territori i en el contrari als parlaments.

Xavier Cima va viure aquest dimarts el seu primer ple municipal des de que ha assumit l'acta de diputat. Tot i les felicitacions inicials, ERC va aprofitar aquesta circumstància per denunciar que tot i haver votat en contra del fracking a les institucions de la comarca després no ho havia fet al Parlament. “No ser coherents afavoreix la desafecció política” va assegurar Teresa Jordà que va assegurar que la decisió de CiU “no s'havia entès al Parlament”.

El flamant diputat ripollès va reiterar que “està totalment en contra del fracking ”. Tanmateix, va defensar el seu vot per la lògica del funcionament dels grups parlamentaris. “Tenim 50 diputats i les decisions es prenen per majoria” va argumentar. Tot i així, va assegurar que treballa per convèncer la resta de representants de la coalició per tal que assumeixin que la fracturació hidràulica és una tècnica perjudicial i que, al mateix temps, cal apostar per un model energètic diferent.

Jordi Munell, que va recordar que com a alcalde ha signat el Compromís d'Orís contra el fracking , va treure la pols al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) per assenyalar que els anys 2004 i 2005 el tripartit va autoritzar un projecte similar d'investigació d'hidrocarburs. Aleshores, amb ICV al capdavant de la conselleria de Medi Ambient, fins i tot es va donar llum verd al pla de treball presentat per CEPSA (un tràmit que precisament ha encallat el projecte de Teredo Oils).