«Victus» venç per Sant Jordi

La novel·la sobre el 1714 d'Albert Sánchez Piñol ha estat la més venuda tant al Ripollès com al conjunt de Catalunya. El temps esplèndid ajuda a omplir places i carrers de les viles per complir la tradició

Redacció
23 d'abril del 2013
Sant Jordi a Ripoll.
Sant Jordi a Ripoll. | Arnau Urgell
La rosa, una de les grans protagonistes del Sant Jordi. Foto: Arnau Urgell

Un temps esplèndid amb un cel serè, màximes agradables i sense rastre de pluja ha estat el millor reclam per sortir a gaudir del Sant Jordi. D'aquesta manera, des de primera hora del matí les places i carrers de les principals viles del Ripollès s'han omplert de parades de llibres i roses. Una matinal on la mainada de les escoles ha estat la gran protagonista a l'espera que a mesura que ha acabat la jornada laboral els més grans han pogut complir la tradició.

A Ripoll, per exemple, l'espectacle de Pep Puigdemont "Dracs, balls i roses" ha omplert de nens la plaça Sant Eudald. A la tarda s'ha celebrat una vetllada literària emmarcada en l'Any Espriu. Tot plegat l'endemà que la Biblioteca Lambert Mata –tal i com han fet un centenar més arreu del país- estrenés la tradició de la revetlla de Sant Jordi amb la música i els llibres com a grans protagonistes.

Victus triomfa arreu

Victus, la gran novel·la d'Albert Sánchez Piñol sobre el 1714, ha estat la gran triomfadora. En aquest sentit ha estat la més venuda al Ripollès i també al conjunt de país –tant en català com en castellà-. A la nostra comarca també ha destacat el S'ha acabat el broquil del mediàtic Jaume Barberà –el més venut en no ficció arreu de Catalunya-; L'estiu que comença de Sílvia Soler (Premi Ramon Llull) i El guardià invisible de Dolores Redondo. El fenomen Albert Espinosa, el creador de Polseres vermelles, tampoc ha fallat malgrat que no ha estat tan potent com altres Sant Jordi.

La producció local enguany ha estat important amb títols del santjoaní Albert Bosch, el campdevanolenc Josep Maria Sebastian, el ribetà Miquel Sitjar i el jove santjoaní Xavier Roca Rada, entre altres. La ripollesa Núria Jiménez, autora d'un llibre sobre la malaltia de la seva filla, ha estat signant exemplars tot el dia a la plaça Sant Eudald.

L'Editorial Neurosi també ha aprofitat el dia del patró de Catalunya per difondre la cultura digital permetent descarregar durant 24 hores els seus llibres. A més, han estat físicament al Cafè Canaules de Ripoll, a la plaça Gran, on han exposat les portades de la vintena llarga de volums publicats, els codis QR per adquirir-los amb dispositius mòbils així com donar un cop de mà als inexperts en afers digitals tot fent tertúlia.

Galeries de fotos

Sant Jordi al Ripollès 2013 (Arnau Urgell)

Sant Jordi al Ripollès 2012 (Arnau Urgell)

Sant Jordi al Ripollès 2011 (Marcel Urgell i Arnau Urgell)

Sant Jordi al Ripollès 2010 (Arnau Urgell)

Jocs Florals de Ribes de Freser 2010 (Laia Deler)

Diada de Sant Jordi 2009 a Ripoll (Arnau Urgell)

Diada de Sant Jordi 2008 a Ripoll (Arnau Urgell)
 



Trobada de Dracs 2012 (Arnau Urgell)

Trobada de Dracs 2011 (Eudald Hueso i Gerard Garcia)

Trobada de Dracs 2010 (Diables de Ripoll i Arnau Urgell)
 

«Victus», d'Albert Sánchez Piñol, el més venut també al Ripollès. Foto: Albert Alemany