Sant Jordi local, collita 2013

Repàs de les principals novetats literàries de Sant Jordi relacionades amb el Ripollès

Arnau Urgell
22 d'abril del 2013
Sant Jordi a Ripoll.
Sant Jordi a Ripoll. | Arnau Urgell
A peu de camí del campdevanolenc Josep Maria Sebastian (Edicions Maideu, 2013). Recull d'una quinzena de contes escrits a partir de l'experiència personal però que ha evitat situar-los explícitament al Ripollès.

El congost del riu Blau del ripollès Dani Vilaseca (Editorial Neurosi, 2012). L'Andreu rep una carta que li canviarà la vida, perquè anuncia la mort d’un amic a l’Argentina, just al poble on mesos enrere havien coincidit mentre viatjaven al continent americà.

Els quaderns dels elements clàssics del santjoaní Xavier Roca Rada (Editorial Neurosi, 2013). Dos nois i dues noies d’edats diferents, de cultures diferents, de diferents llocs del món i que no es coneixen entre ells, reben una misteriosa carta que els cita a l’Ayers Rock (Austràlia) per unir-los i afrontar junts una gran missió per la supervivència de la humanitat.

Fruits i llavors, 150 anys de música a la Vall de Camprodon de la Coral Camprodon (autoeditat, 2012). Llibre que repassa la història de la música a la vall coincidint amb el 25è aniversari de la Coral Camprodon.

La Comanda del banyolí Enric Crespi (Nautilus Comunicacions, 2013). Unes misterioses lluny blavoses apareixen a l'entorn de Vallfogona l'any 1229. L'abat del monestir de Sant Pere de Rodes, a instàncies del bisbe de Girona, fa una comanda a fra Carolus, per tal que investigui aquests fets.

Les sabates descordades del santjoaní Salvador Vergés (Curbet Edicions i Editorial Neurosi, 2013). El protagonista coneix una monja italiana d'una gran bellesa mentre fa el Camí de Santiago. Després del viatge, se li va creant un pensament obsessiu cap a la monja ja que ella desapareix sense deixar cap pista per retrobar-la.

Muñecas de trapo azul de la campdevanolenca Remei Caballero (autoeditat, 2013). Llibre-homenatge a les persones que han treballat a les fàbriques tèxtils i que “han dedicat part de la seva vida a fer de la comarca del Ripollès, una de les més actives en el món de la filatura”.

Josep Picola Soler. Cent anys (1913-2013) Visió d’una ànima santjoanina (Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, 2013). El llibre, prologat pel doctor Eudald Maideu, esdevé una ruta literària per conèixer alguns dels indrets de Sant Joan a través de la poesia de Picola.

Un instant per decidir, una vida per viure-la de la ripollesa Núria Jiménez (autoeditat, 2013). El 5 de setembre de 2006 la manera de veure la vida li va canviar ja que va saber que la nena que esperava, la Laura, patia una hernia diafragmàtica congènita (HDC).

Vall de Núria, paisatges i poetes del ribetà Miquel Sitjar (Farell Editors, 2012). Recull de poemes d'autors catalans que s'han endut per l'entusiasme que genera el paisatge pirinenc de Núria.

Variacions del santjoaní Jordi Caballeria (Editorial Neurosi, 2012). Compendi de quaranta-nou poemes que “tracten de la persistència de les sensacions, el pas del temps i la distorsió de l’espai temps que l’amor propicia”. Els poemes estan il·lustrats pel pintor i impressor Jordi Maideu i acompanyats per una composició musical creada pel músic Eudald Ullastres expressament per a la publicació.

Viure per sentir-se viu. 2.304.400 passes fins a la fi del món del santjoaní Albert Bosch (Ediciones B, 2013). L'aventurer i empresari recorre la seva expedició al pol sud, però no amb la finalitat d'explicar els detalls de la part esportiva, sinó per extreure'n les reflexions i aprenentatges que un repte extrem pot aportar per gestionar tant els projectes tant personals com professionals.

Altres llistes de llibres per aquest Sant Jordi

 Recull d'autors de llibres d'autors vallesans del 2013 

Recull de llibres d'autors osonencs del 2013

Novetats d'autors del Bages per Sant Jordi 2013

Novetats d'autors de la Garrotxa pel Sant Jordi 2013

Recull de llibres locals publicats per Sant Jordi 2012