El ripollès Aleix Fàbregas revalida la victòria a la Duatló de Sant Joan

El podi l'han completat Josep Viladoms i Eduard Queralt. En dones, victòria de Carla Bertos

Redacció
14 d'abril del 2013
La Duatló de Sant Joan ha aplegat uns 215 participants.
La Duatló de Sant Joan ha aplegat uns 215 participants. | Marc Cargol
La Duatló de Sant Joan ha aplegat uns 215 participants. Foto: Marc Cargol

El ripollès Aleix Fàbregas ha revalidat aquest diumenge la victòria assolida l'any passat a la Duatló de Carretera de Sant Joan de les Abadesses. Una prova organitzada pel Club Triatló Sant Joan de les Abadesses (CTSJA) que en la seva vintena edició ha vist com l'esvoranc de Ribamala no només va obligar a ajornar-ne la celebració sinó que ha provocat que s'hagi modificat i escurçat el recorregut inicialment previst. En categoria femenina la victòria ha estat per Carla Bertos (CN Prat Triatló).

Fàbregas ja havia explicat abans de la prova que el tram en bicicleta era molt tècnic i que això el podia afavorir. De fet, no ha forçat la màquina a l'inici i ha arribat a la primera transició en cinquè lloc. El líder en el moment d'agafar la bicicleta era Sergi Rodríguez (CN Reus Ploms) que finalment només ha pogut acabar quart. El duatleta de Ripoll ha anat recuperant posicions i després de ser el més ràpid en bicicleta ja ha fet la segona transició com a líder, una posició que no ha abandonat fins a la meta on ha entrat amb un temps de d'1:09:36.

L'avantatge ha estat ampli respecte el segon classificat, Josep Viladoms (CN Reus Ploms), que ha acabat la cursa amb un temps d'1:01:44, amb només tres segons d'avantatge respecte el seu company d'equip Eduard Queralt. Precisament els reusencs s'han imposat per equips per davant de del CN Vic i del CN Prat-Triatló. El millor local ha estat Josep Maria Illa (foto de Marc Cargol) que ha acabat 22è.

En dones Carla Bertos ha liderat la duatló des de l'inici i ha tingut un marge d'un minut i mig respecte la segona classificada, Alba Xandri (CTSJ Abadesses). Susanna Molas, del CN Prat, ha completat el podi femení i ha contribuït a la victòria del seu equip. El club local ha quedat en segona posició.

L'esvoranc impedeix la distància olímpica

L'esvoranc de la N-260 no ha permès repetir la distància olímpica –adoptada l'any passat- i tampoc s'ha pogut fer passar la prova per Ripoll i Vallfogona. D'aquesta manera, el primer tram corrent a l'entorn de Sant Joan s'ha transformat de 10 a 5 quilòmetres, el tram en bicicleta s'ha concentrat a la collada de Santigosa (en comptes de 40 han estat 20 quilòmetres) i, finalment, els 215 participants han hagut de córrer tres quilòmetres més (i no cinc).

Classificacions masculines Duatló de Sant Joan

Classificacions femenines Duatló de Sant Joan
 



Galeries de fotos

Duatló 2012 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Duatló 2011 (Xevi Mas)

Duatló 2010 (Joan Guirado)
 


Aleix Fàbregas i Carla Bertos, guanyadors de la Duatló de Sant Joan. Foto: Marc Cargol

Aleix Fàbregas ha estat el millor en el tram en bicicleta. Foto: Marc Cargol