Campdevànol impulsa horts urbans i ecològics al Martinet

Les parcel·les seran gratuïtes però una petita part de la producció s'haurà de destinar al banc d'aliments

Redacció
09 d'abril del 2013
Campdevànol se suma a la iniciativa de diversos ajuntaments del país, entre els quals el de Ripoll, d'impulsar un espai d'horts urbans. El projecte, que només permetrà l'ús de tècniques ecològiques, se situarà a l'exterior de l'antiga fàbrica del Martinet, a l'entrada sud de la població.

En el darrer ple municipal es va presentar el reglament per regular-ne el funcionament. Una vegada s'aprovi i es faci la preceptiva informació pública, s'obrirà la convocatòria per tal d'adjudicar-los i que els futurs hortolans comencin a treballar a partir de la propera temporada.

Les parcel·les del Martinet seran gratuïtes. Tanmateix, un dels elements més innovadors és que una petita part dels productes recollits s'hauran de destinar al Centre de Distribució d’Aliments Municipal la Cistella de Campdevànol. Per altra banda, no s'hi podran instal·lar barraques i les tècniques de conreu hauran de ser ecològiques, sense insecticides ni pesticides. Els hortolans disposaran d'aigua i un espai comú per guardar les eines.

En el moment d'adjudicar els horts es prioritzaran les persones aturades, jubilats, discapacitats i també aquells que en disposin un d'il·legals a les ribes d'un riu i es comprometin a abandonar-los. Tanmateix, la convocatòria estarà oberta a tots els campdevanolencs que estiguin empadronats al municipi com a mínim fa cinc anys.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Campdevànol