Francesc Moret trenca l'hegemonia de Jordi Pascuet al Trial de Santigosa

El pilot de Molló aconsegueix per fi la seva primera victòria a la prova santjoanina amb dos punts d'avantatge respecte el campió de vuit edicions

Redacció
31 de març del 2013
Jordi Pascuet s'ha quedat sense el seu novè Santigosa.
Jordi Pascuet s'ha quedat sense el seu novè Santigosa. | Marc Cargol
Jordi Pascuet s'ha quedat sense el seu novè Santigosa. Foto: Marc Cargol

Francesc Moret ha aconseguit per fi la seva primera victòria als 3 Dies de Trial de Santigosa. Un objectiu que el mollonenc tenia entre cella i cella des de fa temps i que, a més, ha permès trencar l'hegemonia de Jordi Pascuet que en els últims dotze anys ha aconseguit vuit victòries.

Moret (Gas Gas) ha penalitzat quatre punts a la tercera i definitiva jornada del Santigosa, dos menys que el seu rival. Ambdós han protagonitzat un trial molt igualat que no s'ha decidit fins a la darrera zona. De fet, estaven empatats a tres peus abans d'afrontar les 40 darreres zones d'avui. Finalment, el mollonenc (foto de Marc Cargol) ha acabat amb set punts mentre que Pascuet n'ha fet nou.

El tercer en discòrdia ha estat el gallec Jorge Casales que ha anat de menys a més. Si a la primera jornada va ser sisè, ahir es va situar tercer a la general i avui ha estat el millor amb només tres punts (ha acabat amb 12). En quarta posició s'ha situat una de les joves promeses del panorama català, Pol Tarrés (Sherco), que també ha millorat a mesura que avançava la competició (17 punts). El cinquè ha estat l'alemany Kadlec Franzi amb 18 punts.

La primera victòria ripollesa

Francesc Moret ha estat el primer pilot del Ripollès en inscriure el nom en el palmarès del Santigosa després de més de 40 anys. Una victòria que no ha arribat fins a la penúltima, la mítica de la margera, que el mollonenc l'ha superat amb un zero però Pascuet ha fet fiasco ja que l'ha hagut d'afrontar després d'un ruixat.

Dels 203 participants que van prendre la sortida dissabte han completat el trial un total de 180. Cal destacar la presència de noms de primer nivell com Jeroni Fajardo –després de patir una penalització de 50 punts el divendres va abandonar en finalitzar la segona jornada, Dani Oliveras que dissabte va provar l'Ossa amb la qual disputarà el Mundial, la dotze vegades campiona del món Laia Sanz i el japonès Takahisa Fujinami que finalment només va ser a Sant Joan el diumenge.

Classificació final dels 3DTS (pdf)

Classificacions segona jornada als 3DTS (pdf)

Classificacions primera jornada 3DTS

Programació especial de La Veu de Sant Joan pels 3DTS

Totes les notícies sobre els 3DTS
 




Galeries de fotos Santigosa

3DTS 2013, segona jornada (Marc Cargol)

3DTS 2013, primera jornada (Marc Cargol)

3DTS 2012, segona jornada (Marc Cargol)

3DTS 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Tres Dies del 2011 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2010 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2009 (Arnau Urgell)

Tres Dies del 2008 (Arnau Urgell)