Marc Carós estrena el palmarès d'una dura Batega al Bac de Planoles

Roger Viñas ha acabat segon classificat després de coronar primer el Costa Pubilla mentre que Aleix Fàbregas ha completat un podi totalment ripollès. En dones, victòria de Dolors Morcillo

Redacció
31 de març del 2013
La Batega al Bac ha aplegat 250 corredors.
La Batega al Bac ha aplegat 250 corredors. | Arnau Urgell
La Batega al Bac ha aplegat 250 corredors. Foto: Arnau Urgell

Els pronòstics s'han complert i Marc Carós ha aconseguit estrenar el palmarès de la Batega al Bac de Planoles que en la seva primera edició ha esgotat les 250 inscripcions. Una cursa molt dura ja que amb 17 quilòmetres els participants havien d'afrontar un desnivell positiu de 1.400 metres i que esdevenia la tercera prova del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès.

El podi ha estat totalment ripollès. Per darrera de Carós –que amb un temps d'1 hora 49 minuts ha avançat en 25 minuts les previsions de l'organització- s'han classificat Roger Viñas i Aleix Fàbregas. Viñas ha estat la sorpresa de la prova ja que no només ha repetit el podi assolit a la Marató Hivernal de Campdevànol sinó que ha coronat en primera posició l'ascens a Costa Pubilla. Per aquest motiu s'ha endut un fuet de tants mil·limetres com metres d'alçada té la muntanya (2.056).

En dones Dolors Morcillo també ha complert els pronòstics i ha guanyat amb claretat amb un temps de 2:26:02. El podi l'han completat Anna Ramírez i Judit Riera. La santjoanina Anna Capdevila, que lidera la general, ha acabat quarta.

Viñas sorprèn els dos favorits

La cursa de Planoles es presentava com un duel entre Aleix Fàbregas i Marc Carós. Lideraven la general i, a banda, un és especialista en l'ascens i l'altre marca més diferències a les baixades. La cursa ha començat tal com es preveia amb Fàbregas com a líder mentre Carós el controlava a pocs metres. Un convidat inesperat, Roger Viñas, s'ha situat molt aprop del corredor del Diedre que no aconseguia treure-se'l de sobre.

La sorpresa Viñas s'ha confirmat en el tram culminant de l'ascens on ha avançat els dos primer classificats per coronar primer al Costa Pubilla. A la baixada Marc Carós ha complert els pronòstics i ha passat per davant de Fàbregas però no ha pogut avançar Roger Viñas fins a quatre quilòmetres del final. A més, no s'ha donat per vençut i ha entrat a la meta de Planoles a només 52 segons. Fàbregas, que no ha tingut bones sensacions, ha acabat a cinc minuts i mig de Carós. Fora del podi han quedat el també ripollès Daniel Ballesteros i Xavier Serra (Spiridon).

Aleix Fàbregas manté el liderat

Tot i el tercer lloc el ripollès Aleix Fàbregas manté el liderat a la general del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. Després de tres podis –un primer i dos tercers- suma 2.896. Carós, que ha aconseguit dues victòries, el segueix a molt poca distància (2.863). El segon podi de Roger Viñas el permet pujar a la tercera posició (2.726) superant a Dani Ballesteros (2.685). En cinquè lloc se situa Miquel Morales (2.399) mentre sisè és Marc Sellas (2.353).

En dones la santjoanina Anna Capdevila s'ha situat líder de la general ja que ha disputat les tres proves (2.685 punts). Laura Costa és segona amb 2.007 punts mentre que Teresa Forn, que avui no ha competit, cau a la tercera posició amb 1.954.

Resultats Batega al Bac de Planoles (pdf)

Classificació general masculina (pdf)

Classificació general femenina (pdf)
 



Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 

 


Un podi ripollès: Roger Viñas, Marc Carós i Aleix Fàbregas Foto: Arnau Urgell