Teresa Jordà celebra molt la desaparició de PxC de Ripoll

Xavier Fernández passa a ser regidor no adscrit però reclama continuar a la junta de portaveus

Arnau Urgell
27 de març del 2013
La PxC ja no té representació a l'Ajuntament de Ripoll. En el ple d'aquest dimarts es va acceptar el tràmit per declarar Xavier Fernández com a regidor no adscrit. Tot plegat després que fa dues setmanes l'edil comuniqués que ja no representaria més el partit mentre que el seu líder, Josep Anglada, contraataqués afirmant que l'havien expulsat després d'obrir-li un expedient disciplinari.

Entre la resta de partits amb representació municipal hi ha satisfacció perquè la PxC hagi quedat fora del consistori. De fet, durant la campanya electoral de les municipals tant CiU, ERC i el PSC com ICV i CUP –que no tenen cap regidor- van donar suport a la campanya a “Ripoll, primer les persones” en què una quinzena d'entitats van reclamar que “ni un sol vot s'enfilés cap al racisme”.

Qui va celebrar més al ple la desaparició del partit de Josep Anglada va ser la diputada republicana, Teresa Jordà. “És una enorme satisfacció que deixem de tenir un partit xenòfob, ultradretà, populista i que intenta incitar l'odi a partir de mentides” va afirmar l'exalcaldessa de Ripoll al mateix temps que recordava la “poca ètica” del líder de la formació. A més, dirigint-se a Fernández, el va convidar a explicar quin programa defensaria a partir d'ara.

El des d'ahir regidor no adscrit va reclamar la possibilitat de continuar assistint a la junta de portaveus encara que sigui sense cobrar. Un fet que obligaria a modificar el reglament i que l'alcalde Jordi Munell no va descartar. Fernández va reclamar dels altres grups que hi hagués mà estesa per permetre poder “treballar pel poble”.