Freixer guanya a Vallfogona el tercer Campionat de Catalunya de Duatló

L'atleta de Folgueroles ha basat la seva victòria en el dur tram de BTT. El ripollès Aleix Fàbregas ha punxat i només ha pogut ser tretzè

Arnau Urgell
24 de març del 2013
Francesc Fréixer ha guanyat la Duatló de Vallfogona.
Francesc Fréixer ha guanyat la Duatló de Vallfogona. | Arnau Urgell
Francesc Fréixer ha guanyat la Duatló de Vallfogona. Foto: Arnau Urgell

Francesc Freixer (Bicis Esteve) ha guanyat una dura i competida Duatló de Muntanya de Vallfogona. Una victòria que ha permès que l'atleta de Folgueroles (Osona) es proclami campió de catalunya de l'especialitat per tercera vegada en els darrers quatre anys.

Un altre dels grans favorits, el ripollès Aleix Fàbregas, ha patit una punxada en el tram final de BTT quan anava tercer. Això li ha fet perdre totes les opcions de podi i ha acabat entrant en tretzena posició juntament amb el també ripollès Jordi Esclusa.

El fang endureix la prova

La Duatló de Vallfogona –formada per un primer tram de cross de sis quilòmetres, un segon de BTT de 22 km i un final corrent de tres quilòmetres més- és coneguda per la seva duresa. A banda del traçat, el xàfec de la nit anterior ha remullat el terreny i ha omplert de fang el tram en bicicleta.

A l'inici de la prova Aleix Fàbregas s'ha posat líder i ha passat en primera posició a la primera transició. Joan Freixa (CERRR Igualada) i Francesc Freixer completaven les posicions capdavanteres. Tanmateix, a la meitat del segon tram el duatleta osonenc ha atrapat el ripollès i ja no ha abandonat la primera posició fins al final. Al pas pel coll de Canes la segona posició era pel badaloní d'origen bolivià Alejandro Ever Gómez (CTSJ Abadesses) mentre que Fàbregas era tercer.

Tot feia pensar que amb aquest mateix ordre s'arribaria a la segona transició però a pocs metres de Vallfogona el duatleta de l'Esportiu Ripoll ha patit una inoportuna punxada (foto). Tot i això, ha continuat corrent arrossegant la bici per poder completar la prova. Finalment, Freixer ha traspassat la línia de meta amb un temps d'1:37:42 amb just un minut d'avantatge sobre Gómez. Finalment el tercer ha estat un atleta del CN Reus Ploms, Adrián Merino (1:40:27).

En categoria femenina la victòria ha estat per Mercè Tusell (CN Reus Ploms) amb un temps de 2:05:33. Han completat el podi Clàudia Galícia (CN Vic) i Ester Hernàndez, també del club reusenc.

Classificacions masculines

Classificacions femenines
 



Francesc Freixer al pas pel coll de Canes. Foto: Arnau Urgell