La llevantada fa figa

Les precipitacions han deixat com a màxim 15 litres. Mentre a la Vall de Ribes quasi no hi ha caigut ni una gota la nevada ha estat notable a l'extrem nord-est

Redacció
01 de març del 2013
Nevada a Font-rubí aquest divendres.
Nevada a Font-rubí aquest divendres. | Pere Esquerrà
Nevada a Font-rubí aquest divendres. Foto: Pere Esquerrà

La llevantada dels dos darrers dies –que ha deixat més de 150 litres a les Terres de l'Ebre i un metre de neu a l'interior de Castelló- ha fet figa al Ripollès. Tot i que els models apuntaven que a la comarca es podien acumular uns 50 litres a l'hora de la veritat no s'ha passat dels 15. A més, a la Vall de Ribes en prou feines ha caigut cap gota.

El vent de gregal, que ha bufat amb cops màxims que s'han acostat als 50 km/h a les valls, ha estat un dels factors que expliquen que la precipitació li hagi costat molt arribar al Ripollès. S'ha concentrat al sud i a l'est de la comarca amb quantitats entre els 7 i els 15 litres. Malgrat que la cota ha pujat progressivament, cal destcar la significativa nevada a l'extrem nord-est en punts com Molló, Espinavell, Font-rubí, Sant Antoni de Camprodon... Aquest matí, a més, Vallfogona s'ha llevat blanca.

Malgrat que aquesta tarda no es descarta algun ruixat si es produeixen seran fenòmens aïllats. Per endavant ens espera un cap de setmana amb domini del sol i temperatures a l'alça. Tot i això, a partir de dilluns el temps tornarà a canviar i un nou temporal de pluja afectarà tot el Principat. Caldrà veure si aquesta vegada afecta de ple el Ripollès i, sobretot, si deixa un bon gruix de neu a les muntanyes –la cota de neu pujarà molt-.

Precipitacions dijous 28 de febrer i divendres 1 de març (15:00)

Gombrèn: 1,0 litres
Llanars: 7,2 litres
Planoles: 0,0 litres
Ribes de Freser: 0,4 litres
Ripoll: 9,7 litres
Sant Pau de Segúries: 13,8 litres
Setcases: 1,2 litres
Tregurà: 3,8 litres

A Espinavell s'acumulen 10 centímetres de neu aquest divendres al matí. Foto: Eva Martínez/Can Jordi

El Freser enfarinat al pas per Campdevànol. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Llanars s'ha despertat ben blanc (dijous). Foto: Joan Albert Mercader

Enfarinada al barri de Sant Pere de Ripoll (dijous). Foto: Arnau Urgell