Marc Carós revalida la victòria a la Marató Hivernal de Campdevànol

El també ripollès Aleix Fàbregas guanya amb autoritat la cursa de 15 km. En categoria femenina victòries per Berta Moreno i Anna Macià

Redacció
17 de febrer del 2013
Mar Carós arribant a la meta de Campdevànol.
Mar Carós arribant a la meta de Campdevànol. | Arnau Urgell
Mar Carós arribant a la meta de Campdevànol. Foto: Arnau Urgell

El ripollès Marc Carós (AE Diedre) ha complert els pronòstics i ha revalidat la victòria a la Marató Hivernal de Campdevànol. Ho ha fet amb un temps de 4 hores, 3 minuts i 39 segons, quatre menys que el 2012. De fet, ha completat bona part dels 42 km i 5.400 metres de desnivell en solitari. En la cursa de 15 km el també ripollès Aleix Fàbregas no ha fallat –l'any passat va ser segon- i ha guanyat amb autoritat.

Carós, que és el gran dominador de l'especialitat a la comarca, s'ha escapat des de l'església de Sant Pere d'Aüia. Des d'aquest punt i fins al final ha avançat amb solitari sabent que la victòria no se li podia escapar tot i que ha reconegut que li mancaven referències respecte els seus perseguidors. En el tram més alpí, amb quatre cims de més de 2.000 metres (La Covil, Costa Pubilla, Emperadora i Pedrapicada), ha explicat que s'ha trobat menys neu “de la que s'esperava” ja que en els darrers dies les temperatures han pujat de manera sensible. “La temperatura era més elevada a les muntanyes que no pas al poble” ha assenyalat en arribar.

Per darrera de Marc Carós ha arribat el també ripollès Roger Viñas (foto de Josep Maria Montaner) a més de 16 minuts mentre que Adolf Aguiló d'Alcanar (AE Sant Grau-GEC) ha completat el podi amb un temps de 4:25:48. El quart classificat d'una prova que ha reunit uns 150 atletes ha estat el ripollès Dani Ballesteros (AE Sant Grau). En categoria femenina la victòria ha estat per la manresana Berta Moreno (05:34:14) seguida de Teresa Forn i Teresa Aguiló.

Malgrat que la categoria reina és la cursa de 42 km, la que ha aplegat més participants amb més de 200 ha estat la de 15 km. El guanyador ha estat el ripollès Aleix Fàbregas (Club Esportiu Ripoll) que ha arribat a la meta de Can Ribalaigua amb un temps d'1:17:35. Han completat el podi Xavier Serra de Barberà del Vallès (Spiridon) i Raül Rota de Santa Cecília de Voltregà (Gusi-Soy) que han arribat a 2:45 i 2:53, respectivament. En categoria femenina la victòria ha estat per la torellonenca Anna Macià (1:36:11) mentre que la santjoanina Anna Capdevila (Club Esportiu Ripoll) ha estat la segona i Clàudia Roca la tercera.

La gran novetat de la segona edició de la prova ha estat una cursa de nou quilòmetres amb una quarantena de participants. La victòria va ser per Lluís Barbé mentre que Jacob Sánchez i Eduard Jansana van completar el podi. En categoria femenina Ona Huck va guanyar per davant d'Olga Estellé i Núria Vila.

Classificacions de la cursa de 42 km (pdf)

Classificacions de la cursa de 15 km (pdf)

Classificacions de la cursa de 9 km (pdf)
 


Galeries de fotos

Marató Hivernal de Campdevànol 2012 (Arnau Urgell)
 


Sortida de la Marató Hivernal de Campdevànol. Foto: Josep Maria Montaner

Aleix Fàbregas ha guanyat la cursa de 15 km. Foto: Arnau Urgell