Cobrar per escalfar-se amb biomassa

Una iniciativa de l'Associació Leader permetrà que el Ministeri espanyol d'Agricultura pagui per cada tona de diòxid de carboni que deixin d'emetre

Redacció
12 de febrer del 2013
Biomassa a Ripoll
Biomassa a Ripoll | CCR
Una de les calderes de biomassa de Ripoll. Foto: CCR

Cobrar per escalfar-se amb biomassa. Així es resumeix la iniciativa de l'Associació Leader Ges Bisaura per tal de promocionar la instal·lació de calderes que funcionin amb aquesta energia renovable tant a empreses públiques i privades. A imatge del mercat d'emissions del Protocol de Kyoto sobre el canvi climàtic, el Ministeri espanyol d'Indústria pagarà 7,10 euros per cada tona de diòxid de carboni que es deixi d'emetre.

L'ús de biomassa forestal es considera que té un balanç neutre d'emissions. En aquest sentit les tones que s'emeten a l'atmosfera equivalen a les que ha fixat la vegetació al llarg del seu creixement. Per aquest motiu utilitzar calderes de biomassa –en comptes de gasoil- redueix les emissions de CO2 i, per tant, esdevé una estratègia per mitigar l'impacte climàtic.

El projecte ENFO-CO2, promogut per l'Associació Leader, és un dels 40 d'arreu de l'Estat espanyol seleccionats en una convocatòria del Ministeri d'Agricultura. Aquest dilluns precisament es va signar a Madrid –amb la presència del president de l'entitat, Miquel Rovira, i el gerent, Albert Puigvert- l'acord pel qual qualsevol particular o empresa (pública o privada) percebran 7,10 euros per cada tona de diòxid de carboni que deixin d'emetre. A més, el programa suposa un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins al 31 de desembre de 2016 i una verificació anual de les emissions de la caldera de biomassa. L'únic requisit per acollir-se al programa és que les calderes s'hagin instal·lat posteriorment al 23 de juliol de 2012.

Més informació del projecte