Txarango acumula onze nominacions als Premis Enderrock

Redacció
05 de febrer del 2013
Txarango a Salou.
Txarango a Salou. | Ares Masip
Els Txarango estan eufòrics. Foto: Ares Masip

Els Txarango van començar el 2013 amb el Premi Enderrock de la crítica al millor grup revelació. Ara és el torn del públic i els del Ripollès van a totes acumulant un total d'onze nominacions –són els que en tenen més- en nou categories. La votació popular estarà oberta fins al 15 de febrer.

Txarango té opcions de guanyar tots els premis als quals podia optar. De fet, en dues categories –millor cançó i millor lletra de cançó- té dues nominacions. La llista de deu finalistes, tal i com passarà en els guanyadors, s'ha establert per votació popular. Els altres multinominats són Els Amics de les Arts amb deu, Nyandú amb nou i Amelie, Blaumut i Terratombats amb vuit.

El grup del Ripollès, considerat per la mateixa revista com la revelació del 2012, opta a ser guardonat com el millor grup de pop-rock juntament amb Amelie, els Blaumut, Els Amics de les Arts, Joan Dausà i els Tipus d'Interés, Mishima, Nyandú, Okey Ok, Orxata Sound System i The Mamzelles. També estan nominats al millor directe de pop-rock, al millor disc de pop-rock per Benvinguts al llarg viatge, a ser el millor grup revelació, a la millor portada de disc, a la millor pàgina web i al millor videoclip per Benvinguts . Tanmateix, el fenomen Txarango es descontrola en les categories de millor cançó i millor lletra de cançó amb dues nominacions tant per "La dansa del vestit" com per "Quan tot s'enlaira".

La votació popular estarà oberta fins al 15 de febrer mentre els premis s'entregaran el set de març en una gala que es farà al Teatre Principal de Girona –per primera vegada sortiran de Barcelona per celebrarè el 20è aniversari de la revista- amb el retorn dels Ja T'ho Diré.

Llista de nominats als Premis Enderrock

Voteu als Premis Enderrock