El mal temps desllueix l'encesa de l'estelada de Núria

L'Encén la flama es va fer en format reduït –980 espelmes- a l'interior de les instal·lacions

Redacció
04 de febrer del 2013
L'estelada d'espelmes, a l'interior de les instal·lacions de Núria.
L'estelada d'espelmes, a l'interior de les instal·lacions de Núria. | Toni Anguera
L'estelada d'espelmes, a l'interior de les instal·lacions de Núria. Foto: Toni Anguera

Vall de Ribes per la Independència i l'Assemblea Nacional Catalana ho tenien tot a punt per l'encesa aquest dissabte de “l'estelada més alta dels Països Catalans”. Tanmateix, les adverses condicions meteorològiques, amb un torb de mil dimonis, van provocar que l'encesa de les espelmes s'hagués de fer a l'interior de les instal·lacions de Vall de Núria. A més, finalment es va passar de 2.600 a 980 espelmes.

Els organitzadors, Vall de Ribes per la Independència i l'ANC, havien escollit Núria pel fet que el santuari va ser l'escenari dels treballs per redactar el primer Estatut d'Autonomia de Catalunya, el que consideren que va ser l'inici del “feixuc i llarg procés cap a l’emancipació nacional”. De fet, entenien la jornada Encén la flama –que malgrat el mal temps va aplegar centenars de persones- com “l’inici del tram final del procés cap a l’estat propi” que hauria d'acabar l'any 2014 amb la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació.

Finalment, els actes previstos durant tot el dia es van concentrar al matí per poder facilitar una evacuació ràpida a causa del torb. L’Institut de Nova Història i Catalunya Diu Prou van poder realitzar les xerrades previstes i l’Esbart Eudald Coma, els Grallers de Ribes i els Grallers de Campdevànol, la coral El Poble que canta, els Randellaires, Amadeu i cia, acordionistes, els Diables d’Alpens i castellers d’arreu de Catalunya van posar el toc festiu a la jornada en els diversos espais coberts de Vall de Núria.

Galeria de fotos de l'estelada de l'ANC a Núria

Galeria de fotos de l'estelada de l'ANC a Reus

Galeria de fotos de l'estelada de l'ANC a Vic

Galeria de fotos de l'estelada de l'ANC a Granollers
 

Els voluntaris de l'ANC encenent l'estelada de Núria. Foto: Roger Peñarroya

Els grallers de Campdevànol tocant a Núria. Foto: Toni Anguera