Agustí Roc beneirà el Campionat de Curses de Muntanya

Redacció
31 de gener del 2013
Agustí Roc es va imposar a la Duatló de Núria.
Agustí Roc es va imposar a la Duatló de Núria. | Ocisport.net
Agustí Roc serà aquest dissabte a Campdevànol. Foto: Ocisport.net

Agustí Roc, triple campió de món de curses de muntanya, serà el padrí del Campionat del Ripollès de l'especialitat. Aquest dissabte se'n presentarà la primera edició a Campdevànol en un acte que començarà a les sis de la tarda al centre cívic la Confiança. L'acte consistirà en l'explicació de les set curses del campionat així com la projecció del vídeo de la cursa de l'Everest Trail on Roc va ser segon.

La primera lliga comarcal de l'especialitat ja ha definit un calendari format per set proves que es disputaran entre el febrer i el juny. Cal destacar que el campionat suposarà el naixement de tres curses a Ogassa, Planoles i Ribes de Freser. Els darrers anys el boom de les curses de muntanya han provocat l'aparició de noves proves al Ripollès talment com bolets de tardor. Amb la voluntat d'agrupar-les, el Club Esportiu Ripoll i l'Associació Esportiva Sant Grau-GEC de Campdevànol han decidit crear una lliga comarcal que les agrupi.

La primera cursa serà la Marató Hivernal de Campdevànol el proper 17 de febrer. Després del debut d'enguany -amb victòria de Marc Carós- amb dos recorreguts, el 2013 en tindrà tres (9, 15 i 42 quilòmetres). El 3 de març serà el torn del Km Vertical d'Ogassa, una nova cursa de quatre quilòmetres de recorregut que unirà el poble amb el cim del Puig Estela.

El campionat continuarà el 31 de març amb una prova que naixerà el 2013: el Batega al Bac de Planoles (18 quilòmetres) mentre que el cap de setmana del 20-21 d'abril serà el torn de Ribes de Freser (és l'única que no té el format definit i, de fet, potser s'acaba organitzant a Pardines).

El 5 de maig es disputarà una de les curses amb més tradició a la comarca, la de Sant Amand (competició coorganitzada pel CE Ripoll i els Mossos d'Esquadra de 23 km). Tres setmanes després serà el torn de la Setdellonga. La cursa pels set nuclis de Vilallonga passarà el 2013 a ser competitiva i estrenarà un doble recorregut de 20 i 42 quilòmetres. El campionat comarcal acabarà el 9 de juny amb la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll, que mantindrà el format de 12 i 24 quilòmetres.

Premis pels que en disputin sis

Tots els corredors que disputin sis de les set proves del campionat comarcal tindran com a obsequi una peça tècnica de roba esportiva i la inscripció a la Vertical Jou, la cronoescalada al Taga que l'any vinent viurà la seva desena edició. El guanyador de la lliga serà recompensat amb una inscripció a la Transcat, la cursa de quatre etapes al Prepirineu català.

Calendari I Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès
17 de febrer: Marató Hivernal de Campdèvanol (9, 15 i 42 km)
3 de març: Km Vertical d'Ogassa (4 km)
31 de març: Batega al Bac de Planoles (18 km)
20-21 d'abril: Cursa de Ribes de Freser (per definir)
5 de maig: Cursa de Sant Amand (23 km)
26 de maig: Setdellonga (20 i 42 km)
9 de juny: Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll (12 i 24 km)