Núria López admet que no descarta dimitir com a coordinadora del PSC

Els socialistes del Ripollès s'alineen amb els diputats "díscols" que van evitar rebutjar la Declaració de Sobirania i votaran "sí" a les mocions de suport

Arnau Urgell
25 de gener del 2013
Núria López.
Núria López. | Adrià Costa
Núria López es mostra molt crítica amb la direcció de PSC. Foto: Adrià Costa

L'aprovació de la Declaració de Sobirania per part del Parlament ha provocat una crisi sense precedents al PSC. La direcció encapçalada per Pere Navarro va optar pel “no” –alineant-se amb PP i C's- però cinc diputats van rebel·lar-se i van decidir no votar. Els socialistes del Ripollès han optar per donar “suport unànime” als “díscols” –Marina Geli, Àngel Ros, Núria Ventura, Rocío Martínez Sampere i Joan Ignasi Elena (a qui la direcció els sancionarà econòmicament)- al mateix temps que admeten que el posicionament oficial pot tenir conseqüències importants. De fet, Núria López, admet a ElRipollès.info que no descarta dimitir dels seus càrrecs orgànics tant al capdavant de la coordinadora comarcal com a l'executiva de la federació gironina.

Feia temps que el PSC Ripollès es manifestava molt crític amb la direcció i bona part dels seus militants han donat suport els darrers mesos a alguns dels moviments crítics interns. El debat sobre la Declaració de Sobirania sembla que ha estat una gota que ha fet vessar el vas que s'afegeix a qüestions com la manca de primàries o “que no s'escolta a les agrupacions”. “Ens costa molt defensar les posicions del partit i no ens sentim representats per la direcció” afirma una Núria López que assegura que “no es pot estar vivint en aquesta contradicció permanent”.

En aquest sentit, la coordinadora comarcal del PSC assegura que tot està obert però que “alguna decisió hauran de prendre”. Tot i que pràcticament descarta deixar el partit si que s'està plantejant deixar els càrrecs de responsabilitat tant a la comarca com a nivell gironí. “És una situació desagradable i tenim un límit” conclou però assenyala que les possible decisions les prendran col·lectivament. Per altra banda, admet que des de les eleccions s'està produint “un degoteig de baixes” de militants de base a la comarca. Avui mateix, s'ha conegut que Jordi Caparrós, segon tinent d'alcalde de Sant Joan, ha estripat el carnet.

Donaran suport a la Declaració de Sobirania als ajuntaments

Els darrers dies diversos ajuntaments del país estan debatent mocions de suport a la Declaració de Sobirania. El PSC del Ripollès té previst votar-hi favorablement quan es presentin a la comarca –a Ripoll es debatrà el proper dimarts i a Sant Joan s'ha fet aquest mateix divendres- com creuen que haurien hagut de fer els seus diputats al Parlament. “El partit s'ha autoexclòs d'un procés que vol millorar la situació econòmica dels catalans” assegura Núria López que creu que la direcció “no és conscient que només tenim vint diputats”.

La coordinadora comarcal considera que la posició és pràcticament unànime entre la militància de la comarca. En aquest sentit cal destacar les reaccions a les xarxes socials d'altres càrrecs destacats com Enric Pérez –afirmant que la direcció “el decepciona”- o l'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, que va assegurar no compartir l'oposició “radical” de Pere Navarro a la independència.

Per tal de debatre la situació creada han demanat una reunió amb Juli Fernàndez, primer secretari dels socialistes gironins, que va optar pel “no”. Finalment, la trobada no es realitzarà fins al proper 9 de febrer. De fet, la revolta entre les bases és general i destaquen els posicionaments d'Olot, Granollers, Vic, Flix i el grup de la Diputació de Lleida.