El Bisbat de Vic sobre l'estelada: «A l'Església les signatures no serveixen»

L'estelada no onejarà al Monestir de Ripoll per respectar “la minoria que no s'hi sent còmode”

Arnau Urgell
27 de desembre del 2012
Monestir de Ripoll
Monestir de Ripoll | Arnau Urgell
El Bisbat es continua negant a penjar l'estelada al Monestir. Foto: Arnau Urgell

Cop de porta del Bisbat de Vic a Ripollès per la Independència. La secció de l'ANC ha lliurat aquesta tarda al secretari del bisbe així com al vicari general (i rector de Sant Joan), David Compte, les més de 2.000 signatures recollides per reclamar que l'estelada onegi al Monestir de Ripoll.

Tal i com va passar fa unes setmanes el Bisbat manté la negativa a hissar l'ensenya independentista i ha deixat clar que no cal que els hi portin més firmes. “A l'Església les signatures no serveixen” ha afirmat el vicari general, segons Jofre Domènech, president de Ripollès per la Independència.

L'entitat independentista ha argumentat que a la vila hi ha una majoria independentista com reflecteixen tant els resultats de les darreres eleccions com el fet de formar part de l'AMI. La resposta, segons Domènech, és que “hi ha una minoria que no està per la independència i que no se sentirien còmodes entrant a un temple presidit per l'estelada”.

Ara s'obre un període de reflexió per decidir quin nou camí s'emprèn per aconseguir convèncer el Bisbat. “No farem res sense permís però no ens arronsarem” adverteix el president de Ripollès per la Independència.