Les obres del CEIP Pirineu podrien començar el 2013

Rigau, abans de les eleccions, va afirmar que “molt probablement” la nova escola de Campdevànol entrarà als nous comptes

Arnau Urgell
30 de novembre del 2012
L'escola s'ha de construir a can Ribalaigua.
L'escola s'ha de construir a can Ribalaigua. | Arnau Urgell
L'escola s'ha de construir als terrenys de can Ribalaigua. Foto: Arnau Urgell

La construcció del nou CEIP Pirineu de Campdevànol podrien començar l'any vinent. Així ho va indicar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en una reunió mantinguda amb representants del consistori abans de les eleccions. En aquest sentit, segons la regidora Dolors Costa, Rigau va afirmar que “molt probablement” el projecte formarà part dels nous pressupostos. L'alcalde Joan Manso, per la seva banda, es va mostrar més prudent i va recordar que la situació política ha canviat després del 25N i que caldrà batallar molt per tal que sigui una realitat.

Més enllà de terminis, una realitat incontestable és que el projecte s'encarirà per qüestions com la inundabilitat i la contaminació sonora. L'anàlisi de l'avantprojecte redactat per Masture Arquitectes indica que caldrà construir l'escola un metre per sobre el nivell del carrer ja que cal protegir-la de la possibilitat d'avingudes en un període de 100 anys. L'altra qüestió ve causada per Comforsa i, en aquest sentit, caldrà instal·lar pantalles acústiques en una de les façanes de l'edifici.

Amb aquesta situació, Joan Manso va fer una crida als diversos partits per tal que a través dels seus grups parlamentaris sumin esforços per tal que la nova escola formi part dels nous pressupostos. Val a dir però que després de les eleccions el portaveu del Governe en funcions, Francesc Homs, ha estimat en 4.000 milions la retallada que patiran els comptes del 2013 (una xifra que equival a la suma dels dos darrers anys).