La CUP vol reforçar el projecte al Ripollès després del 25N

La formació agraeix l'aposta dels 548 votants de la comarca

Redacció
28 de novembre del 2012
La Candidatura d'Unitat Popular va triomfar en les seves primeres eleccions al Parlament. Va aconseguir tres parlamentaris per Barcelona i es va quedar a pocs vots d'aconseguir representació per Girona on va superar el 4,2% de vots. Al Ripollès, va sumar 548 vots que representen un 3,5% dels sufragis.

En aquest sentit la CUP de la comarca valoren molt positivament els resultats i han agraït públicament mitjançant un comunicat el suport assolit. A més, esperen que la mobilització assolida permeti consolidar el projecte al Ripollès i per aquest motiu convocaran assemblees obertes per valorar els resultats i elaborar un pla de treball per als pròxims mesos.

La CUP destaca que ha superat àmpliament el 4% de vots a 8 dels 19 municipis de la comarca esdevenint tercera força política a Les Llosses (10,25%), Vallfogona de Ripollès (8,17%), Campelles (4,76%) i Toses (4,76%), i quarta força política a Planoles (6,15%). Tanmateix, als dos municipis on té assemblees s'ha quedat amb un 3,2% a Ripoll i un 4,1% a Sant Joan, un percentatge amb el qual no haurien obtingut representació al consistori.

Les mesures prioritàries que pretenen impulsar al Parlament seran la concreció dels termes per celebrar un referèndum d’independència, així com garantir que es prevegin els mecanismes per incloure tots els territoris dels Països Catalans en el procés. A més, volen aconseguir l’aturada immediata de tots els desnonaments, la denúncia del deute il·legítim, i l’aturada de les retallades.