Ruiz Gallardón posa Albéniz com a exemple de la relació entre Catalunya i Espanya

Redacció
21 de novembre del 2012
Gallardón i Millo, al pont Nou de Camprodon.
Gallardón i Millo, al pont Nou de Camprodon. | PPC
Gallardón i Millo, al pont Nou de Camprodon. Foto: PPC

El PP va assegurar que afrontaven la campanya més intensa que mai han fet al Ripollès. “Posarem totes les cartes sobre la taula” va explicar Pau Romero, candidat dels populars. I a fe que ho han fet amb la presència de tot un ministre espanyol per incentivar el vot popular que ara fa dos anys no va passar del 5% en una comarca on els 19 municipis s'han declarat independentistes.

Gallardón té un vincle clar amb Camprodon ja que és nebot-nét del compositor. Precisament, va aprofitar la figura del músic –nascut a una plaça que ha passat de ser d'Espanya a de la Vila fa pocs mesos- per posar-lo d'exemple de la relació entre Catalunya i Espanya. “Tenia un sentiment universal i voluntat de projecció del món” va explicar i considera que exemplifica la necessitat d'una Catalunya que sigui forta, potent per superar la crisi i liderar el conjunt d'Espanya. De fet, dies enrere, havia arribat a afirmar que sense Catalunya, Espanya no seria viable.

Més enllà de fer campanya al costat d'Enric Millo, cap de llista dels populars de Girona, el ministre va fer una visita a l'Ajuntament de Camprodon on va ser rebut per l'alcalde Esteve Pujol i va poder conèixer de primera mà els plànols de la futura nova seu del Museu Isaac Albéniz. Després, passejada pels principals punts emblemàtics de la població on es va trobar amb un grupet d'independentistes que li van exhibir estelades a una distància prudencial. Això sí, va evitar valorar de totes totes la polèmica generada per les informacions públicades pel diari El Mundo i el contraatac posterior d'Artur Mas pel que considera una conspiració de l'Estat.