La CUP, «on tour»

Lluc Salellas, cap de llista dels independentistes per Girona, va encadenar dissabte tres actes a la comarca a Ripoll, Camprodon i Sant Joan de les Abadesses

Redacció
19 de novembre del 2012
Lluc Salellas, a l'acte de Ripoll.
Lluc Salellas, a l'acte de Ripoll. | CUP
Lluc Salellas, a l'acte de Ripoll. Foto: CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es presenta per primera vegada en unes eleccions al Parlament però vol ser la gran sorpresa de la nit del 25N. Per tal de donar a conèixer el missatge de la formació independentista, el seu cap de llista per Girona, el periodista Lluc Salellas, va protagonitzar aquest dissabte una autèntica marató d'actes al Ripollès que el va dur a Ripoll, Camprodon i Sant Joan de les Abadesses on va aplegar en conjunt unes 120 persones.

Al matí es va celebrar a la Lira de Ripoll l'acte central amb la presència de la candidata de la comarca, la campdevanolenca Mariona Baraldés. A la tarda, Salellas va ser a Camprodon, on va realitzar un cafè tertúlia a la Taverna Fraxenet abans de desplaçar-se a Sant Joan per realitzar un acte, juntament amb el també candidat Guillem Ferrer, que va acabar amb música tradicional ripollesa.

El cap de llista de la CUP-Alternativa d'Esquerres ha aprofitat els actes d’aquest cap de setmana per desgranar les principals propostes pel que fa a la gestió del territori i el model productiu. En el programa electoral, la candidatura aposta per “superar l’actual model de producció socialment i econòmicament insostenible, subordinat i insolidari promogut per les polítiques agràries definides per la Unió Europea”. Els independentistes també defensen un nou model que garanteixi “la funció social de la terra i l’accés de totes aquelles persones que vulguin iniciar seriosament l’activitat agrària i ramadera”, i aposta per la promoció “del consum de productes i aliments ecològics, els circuits de comercialització i facilitar l’artesania alimentària”.

Finalment, la CUP defensa la promoció de la pagesia ecològica “com a sector estratègic per a la seguretat alimentària, l’equilibri socioambiental a l’entorn rural i la creació d’ocupació dins d’un nou paradigma d’economia ecològica”, i també aposta per “un sector ramader i una pagesia viables, socialment integrats i respectuosos ambientalment i amb el medi natural”.