Esquerra durà a Madrid la sinistralitat de la N-260

Carme Freixa considera que la manca d'inversions a les carreteres és un incentiu per la independència

Redacció
30 d'octubre del 2012
ERC critica la sinistralitat de la N-260.
ERC critica la sinistralitat de la N-260. | ERC
ERC critica la sinistralitat de la N-260. Foto: ERC

ERC continua l'ofensiva per reduir la sinistralitat a la N-260, una carretera que travessa el Ripollès d'est a oest i que acumula el 70% dels morts a la comarca dels tres darrers anys. Després de denunciar la situació en diversos plens municipals i al Consell Comarcal, ara duran la qüestió al Congrés espanyol. En aquest sentit la diputada Teresa Jordà registrarà una una proposició no de llei per tal que el Ministeri de Foment identifiqui els punts negres existents a la N-260 i n’executi les obres per reduir-la. “No ens podem permetre més sinistres a la principal via de transport” assegura Sergi Albrich, portaveu del partit a l'Ajuntament de Sant Joan.

Per la seva banda Carme Freixa, alcaldessa de Vallfogona i número quatre dels republicans a les eleccions del 25N, considera que les manques d'inversions en carreteres estatals com la N-260, a banda de ser una clara demostració de manca de sensatesa i sensibilitat, esdevenen una nova demostració de la voluntat de Madrid per incentivar la independència.

Els republicans del Ripollès, que en un acte de precampanya van comptar amb el suport del diputat i candidat Pere Bosch, lamenten que els pressupostos estatals pràcticament no tinguin en compte infraestructures com les variants de Ripoll i Sant Joan així com el futur túnel de Toses. De fet, les inversions previstes l'any vinent cauen un 80% respecte les previstes el 2012.