La CUP recull al Ripollès 125 avals per presentar-se el 25N

Redacció
18 d'octubre del 2012
Assemblea de la CUP a Molins de Rei.
Assemblea de la CUP a Molins de Rei. | Miquel Monfort Subirana
La CUP es presentarà a les properes eleccions; imatge de la darrera assemblea nacional a Molins. Foto: CUP

La CUP va decidir en una assemblea el passat 13 d'octubre presentar-se a les eleccions. Tanmateix, abans havien de passar un tràmit en tractar-se d'una formació extraparlamentària: recollir avals que representin un mínim del 0,1% del cens.

En el cas del Ripollès la formació independentista ha aconseguit en quatre dies un total de 125 avals, en una recollida que s'ha centrat bàsicament a Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Unes signatures que s'afegiran a les de la resta de la demarcació i que superan àmpliament les 600 mínimes. De fet, si tenim en compte el 0,1% del cens, a la nostra comarca només els calia aconseguir una vintena de signatures. Al conjunt del Principat la CUP necessitava uns 7.000 avals, i finalment n'han aconseguit un total de 27.111 (quatre vegades més).

Cal recordar que la CUP-Alternativa d'Esquerres, nom amb el qual concorreran per primera vegada a uns comicis al Parlament, tindran el periodista Lluc Salellas com a cap de llista per Girona. La llista tindrà doble representació ripollesa: la campdevanolenca Mariona Baraldés serà la número 11 mentre el santjoaní Guillem Ferrer serà un dels suplents. A Barcelona, el cap de llista serà el periodista David Fernàndez que està vinculat a Ripoll ja que combina la seva residència a Barcelona amb la capital del Ripollès.