El PSC vol una llar d'infants i un casal d'avis a la «nova» Devesa del Pla

Els socialistes reclamen un estudi per avaluar la rendibilitat de construir un espai firal que posen en dubte però descarten la consulta popular d'ERC

Redacció
17 d'octubre del 2012
La propietat de la Devesa del Pla vol canviar el planejament.
La propietat de la Devesa del Pla vol canviar el planejament. | Arnau Urgell
El PSC alerta dels problemes de mobilitat a la "nova" Devesa del Pla. Foto: Arnau Urgell

El PSC, a diferència d'ERC, no veu amb mals ulls la nova proposta per desenvolupar la Devesa del Pla. De fet, fa poques setmanes ja van votar a favor de la modificació del POUM per “coherència” ja que van recordar que sempre han estat uns “ferms defensors de desenvolupar un sector que pateix el risc de degradar-se”. Ara, han presentat unes al·legacions en les quals alerten de l'augment de trànsit al barri de la carretera de Barcelona, reclamen que es reservi un espai per futurs equipaments com una llar d'infants i un casal d'avis, i també demanen un estudi per avaluar la rendibilitat de construir un espai firal. En canvi, rebutgen la proposta dels republicans de convocar una consulta, sobretot si es fa com en l'anterior ocasió i no "com un procés de participació ciutadana professional".

Els socialistes fa temps que alerten que el barri de la carretera de Barcelona, el més poblat de Ripoll, té mancances a nivell d'equipaments i serveis públics. En aquest sentit consideren que el desenvolupament de la Devesa del Pla és una oportunitat per ubicar-hi en un futur una llar d'infants –a la vila només n'hi ha una de pública- així com un casal d'avis. En canvi, no veuen gens clar l'aposta de l'Ajuntament per un recinte firal –que haurà de finançar la propietat a canvi de no construir el pont que havia de connectar el sector amb el passeig del Ter-. Abans d'encarregar el projecte, el PSC aposta per realitzar un estudi que avaluï tant el cost de construcció com el destinament així com l'aprofitament de l'espai.

Un altre dels elements que preocupen al grup municipal socialista és l'increment del trànsit, que consideren que aniria en contra de la millora de la qualitat de vida dels veïns, un dels objectius del nou planejament. Abans de tirar endavant el projecte consideren que també és necessari un estudi que avaluï l'impacte en un barri “que actualment ja presenta dificultats i problemàtiques” de circulació que es veurien agreujats amb la instal·lació d'un supermercat com el Mercadona. Més enllà però, entenen que la situació no es pot resoldre sense la construcció de la variant de Sant Bartomeu, una infraestructura que tant el Govern com l'Ajuntament han deixat clar que no es farà ni a curt ni a mig termini.

També en l'àmbit de la mobilitat les al·legacions del PSC reclamen un carril bici que uneixi el Barri Vell amb la zona esportiva a través del nou sector així com suprimir les barreres arquitectòniques del pont de Calatrava per afavorir la connexió amb el barri de l'Estació.

Nota de premsa del PSC de Ripoll (pdf)

Especial sobre el futur de la Devesa del Pla
 



Els socialistes reclamen que es reservi espai per a equpaments a la Devesa del Pla. Foto: PSC