Una temporada perduda?

La Festa del Bolet de Setcases celebra la 20a edició enmig del pessimisme per la sequera

Redacció
24 de setembre del 2012
A Setcases es van veure pocs bolets.
A Setcases es van veure pocs bolets. | Marcel Urgell
A Setcases es van veure pocs bolets. Foto: Marcel Urgell

Setcases va acollir aquest cap de setmana la Festa del Bolet. Una celebració que per vintè any serveix per iniciar la temporada de bolets. Enguany però, les perspectives no són gens favorables i, fins i tot, hi ha qui la dóna per perduda.

De fet, a Setcases no es van veure quantitats abundants de bolets. El concurs, l'estrella de la festa, va premiar un home que va aconseguir arreplegar sis quilos de pinetells i un altre que va caçar un exemplar d'escaldabufa de grans dimensions. L'exposició de la sala dels Estudis va ser un altre dels elements d'interès ja que a les parades els rovellons i ceps escassejaven.

L'exemple de Setcases mostra que les estimacions del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya no anaven desencaminades. L'entitat de referència assenyalava que enguany hi hauria uns 20-40 kg/ha, molt per sota de la mitjana (54). Tanmateix, experts com el meteoròleg Jordi Zapata, en declaracions a El Punt, pràcticament donen per perduda la temporada al Ripollès –excepte en àrees molt concretes-. Cal tenir en compte que es combina la gran sequera de l'estiu, amb un terç de la pluja habitual, amb el fred que pot arribar a inicis d'octubre.