Campdevànol esdevé nou membre del Cercle Europeu de Ciutats del Metall

L'organització ha acceptat la candidatura en l'assemblea celebrada a Ucraïna

Redacció
22 de setembre del 2012
Representants de l'Ajuntament de Campdevànol, empreses i sindicats van donar suport a la candidatura.
Representants de l'Ajuntament de Campdevànol, empreses i sindicats van donar suport a la candidatura. | ElRipollès.info
Representants de l'Ajuntament, empreses i sindicats van donar suport a la candidatura. Foto: ElRipollès.info

Campdevànol és, des d'aquest dissabte, nou membre del Cercle Europeu de Ciutats del Metall (Ring of the European Cities of Iron Works, en anglès). L'assemblea de l'organització, reunida a la ciutat ucraïnesa de Donetsk, ha acceptat la candidatura que ha defensat una delegació encapçalada per l'alcalde Joan Manso.

Campdevànol s'ha presentat fins ara com “el jardí del Pirineu, una denominació amb connotacions paisatgístiques però que ha hagut de conviure amb una realitat industrial. No en va, el 52% de la població activa viu directament del sector metal·lúrgic. “El metall ha de continuar sent una realitat del municipi” va explicar Manso en la presentació de la candidatura fa unes setmanes.

L'entitat aplega 17 ciutats i viles d'arreu del continent on el sector metal·lúrgic és un dels puntuals de les seves economies i que formen un “pol per defensar els seus actius econòmics i turístics”. D'aquesta manera, Campdevànol ha esdevingut el primer municipi de l'Estat espanyol a formar-ne part i el segon dels Països Catalans després d'Arles (el Vallespir).

Els altres membres són Friesoythe, Kolbermoor i Stolberg (Alemanya); Ybbsitz i Bad Hall (Àustria); Stia, Bienno i Acireale (Itàlia); Oude IJsselstreek (Holanda); Mynämäki (Finlàndia); Valbonne (Estat francès); Gniew (Polònia); Donetsk i Ivano Frankivsk (Ucraïna); Lipník nad Bečvou (República Txeca) i Ouvre Eiker (Noruega).