En Superlópez desembarca al Museu Etnogràfic de Ripoll

Presenten el nou àlbum del superheroi d'en Jan, ambientat en l'equipament ripollès

Redacció
07 de setembre del 2012
576_1338224147_Super_Lopez_Ripoll
576_1338224147_Super_Lopez_Ripoll
En Superlópez, un dels grans personatges del còmic estatal, viu la seva nova aventura al Museu Etnogràfic de Ripoll. Asalto al Museo, que està a la venda des d'inicis de juliol, és el 57è àlbum protagonitzat per aquest superheroi dibuixat per Juan López Fernández, més conegut com a Jan, i que des de fa quasi vint anys viu a Sant Pau de Segúries.

Aquest divendres a les set del vespre es presentarà el còmic a la sala Tomàs Rager del Museu Etnogràfic. L'acte, que comptarà amb la presència de l'autor, anirà a càrrec d'Antoni Guiral Conti, guionista, editor i crític de còmic.

El cinquè àlbum ambientat al Ripollès
 
En Jan ja va conèixer anys enrere l’antic museu ripollès. De fet, hi apareix en una de les escenes de Los cerditos en Camprodón (1990), el primer àlbum ambientat al Ripollès i a partir del qual es va establir a la comarca. Després en vindrien més com Hotel Pánico y La cosa del pantano, el flautista de Hamelín y otras soserías (1991) –doble historieta ambientada a Ribes de Freser i la Ral, respectivament- i El patio de tu casa es particular (2003) –que neix d’una caminada de les Llosses a Alpens amb el seu amic Florenci Crivillé, conservador del Museu Etnogràfic de Ripoll-.
 
Precisament l’amistat amb Crivillé explica la ubicació del nou àlbum d’en Superlópez. “Li hem posat totes les facilitats” explica el conservador del museu que, juntament amb la resta de treballadors, també apareixen caricaturitzats a la historieta. En Jan, per la seva banda, explica que el nou equipament és “encara més suggeridor que l’anterior”. “Vaig rebre un suport total per part del personal del Museu” constata un autor que es documenta molt abans de dibuixar les historietes. En aquest cas es tracta d’una trama per robar una peça exposada a can Budallers.
 
Asalto al Museo pretén, segons el seu autor, a banda de divertir ajudar a donar conèixer l’existència d’aquest “magnífic” equipament. A més, hi apareixen altres racons de la vila com el Monestir de Santa Maria o la plaça Gran. Florenci Crivillé, que en un moment de la història li toca perseguir un dels lladres, admet que té “un aire” al seu personatge. “Tinc més cabell al còmic que a la realitat” explica tot rient. Espera que el setembre es pugui presentar l’obra –que tindrà una tirada a l’entorn dels 7.000 exemplars- al mateix museu.