Combat de Cant Improvisat a la Festa Major de Sant Joan

La CUP organitza un certamen amb jurat i orquestrina

Redacció
05 de setembre del 2012
Sant Joan de les Abadesses té tots els números per convertir-se en la capital del cant improvisat del Ripollès. Després de diverses exhibicions, coincidint amb la Festa Major la CUP ha organitzat el primer combat de l'especialitat.

La “lluita musical” té lloc, dia i hora: el proper diumenge 9 de setembre a les nou del vespre a la plaça Major. Per començar, Núria Agulló (Elx i Ogassa) farà una demostració de cant d'estil valencià, albades, cançó de batre... Després començarà un combat d'estils com les corrandes, els garrotxins i les nyacres.

L'esdeveniment tindrà un jurat per determinar els guanyadors format per Joan Garcia (director de La Veu de Sant Joan), Santi Llagostera (músic i Randellaire, Ripoll) i per Toni Madueño (músic). A més, l'orquestrina estarà formada per Jordi Ballesteros (músic i Randellaire, Ripoll) i l'Hector (guitarra, Sant Joan de les Abadesses).

El premi pel guanyador serà una nit per a dues persones a Montagut coincidint amb el Combat de Corrandes, i per al segon classificat el premi serà de dos tiquets pel dinar del mateix Combat de Corrandes de Montagut. En acabar el combat s'obrirà el micro a tothom que s'hi vulgui animar. Durant tota l'activitat hi haurà servei de barra i entrepans. Per participar a l'esdeveniment cal apuntar-se a l'oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses fins al divendres 7 de setembre.

La CUP, que compta amb la col·laboració de l'Associació Cor de Carxofa, organitza l'activitat amb l'objectiu de potenciar activitats populars, gratuïtes i autogestionades en el marc de la Festa Major al mateix temps que es contribueix a la recuperació, promoció i difusió del glosat en català.

Més informació