El Romànic en Viu arrenca amb la música de Cole Porter

El festival de les esglésies romàniques de Planoles i Toses s'allargarà fins al 9 de setembre

Redacció
23 de juliol del 2012
L'espectacle musical sobre Cole Porter va inaugurar el Romànic en Viu.
L'espectacle musical sobre Cole Porter va inaugurar el Romànic en Viu. | Romànic en Viu
L'espectacle musical sobre Cole Porter va inaugurar el Romànic en Viu. Foto: Romànic en Viu

La música de Cole Porter va servir per arrencar el Romànic en Viu 2012, el festival de les esglésies romàniques de Planoles i Toses que enguany arriba a la desena edició. Va començar dissabte amb una adaptació de petit format de l'espectacle Cole Porterland.

Joan Martínez i Maria Carme Mateu, acompanyats del pianista Ulrich Franken, van desgranar a l'església de Sant Vicenç de Planoles alguns dels temes més coneguts del compositor nord-americà, que han esdevingut estàndars de la música popular del segle XX. Cançons traduïdes al català per Maria Carme Mateu que es van combinar amb dansa i una mica de teatre en un marc tant original com l'església planolenca.


El Romànic en Viu resisteix
“Considerem important promocionar la Vall de Ribes, i especialment els municipis de la Vall del Rigard, també des d'un punt de vista cultural”. Aquest és el principal argument per continuar apostant pel Romànic en Viu el festival que combina les actuacions musicals amb el patrimoni arquitectònic de les esglésies dels municipis de Toses i Planoles.

Enguany Planoles ha apostat per una línia més anglosaxona ja que a banda de l'espectacle de Cole Porter es podrà gaudir del jazz del Pati de les Cireres i els musicals de Broadway a càrrec de l'Oca Underground, mentre que Toses ho ha fet bàsicament pels artistes de la comarca.

A diferència d'altres anys, on tot el cicle es dedicava a una cultura concreta –països africans, Occitània, Euskal Herria...-, enguany cada ajuntament ha dissenyat la seva pròpia programació, segons explica el regidor Roger Peñarroya. En el cas de Planoles, a més, el pressupost s'ha retallat vora un 40%. “Es va arribar a posar sobre la taula deixar de fer-lo però considerem bàsic mantenir la vinculació de la cultura musical amb el patrimoni del romànic” afegeix.

El cicle consta de set concerts entre el 21 de juliol i el 9 de setembre. Tots els recitals, que començaran a les set del vespre, costaran set euros (els menors tindran un descompte del 50%). Se'n faran a l'església de Sant Vicenç de Planoles, a la de Sant Víctor de Dòrria, a la de Sant Cristòfol de Toses, a la Mare de Déu del Carme de Nevà i a l'edifici del Museu dels Pastors de Fornells de la Muntanya.

Programa de concerts del Romànic en Viu 2012

Dissabte 27 de juliol

Concert de Henderson Project. Església de Sant Víctor. Dòrria (19:00)

Divendres 3 d'agost

Concert de Mozzaic. Edifici del Museu dels Pastors. Fornells de la Muntanya (19:00)

Divendres 24 d'agost

Concert del Patí de les Cireres. Església de Sant Viceç. Planoles (19:00)

Dissabte 25 d'agost

Concert d'Amadeu Rosell i Victòria. Església de Sant Cristòfol. Toses (19:00)

Dissabte 1 de setembre

Concert de l'Oca Underground. Església de Sant Vicenç. Planoles (19:00)

Diumenge 9 de setembre

Concert de la Gandula Jazz Band . Església de la Mare de Déu del Carme. Nevà (19:00)

Galeries de fotos 2009-2011

Concert de Vicus (2011) (Jordi Campos)



Concert de Bramatopin (2010) (Arnau Urgell)

Concert de Mikel Urdangarin (2009) (Xevi Mas i Lurdes López)

Concert de Victòria Katsyuba i Jordi Palau (2009) (Xevi Mas i Lurdes López)