Quatre victòries d'etapa i segona posició final a la general de la Transpyr 2012

Jaume Guàrdia i Joan Compte, l'equip de Camprodon, completen una perfecta segona part de la competició

Redacció
08 de juliol del 2012
Jaume Guàrdia i Jaume Compte entrant segons a Aïnsa.
Jaume Guàrdia i Jaume Compte entrant segons a Aïnsa. | Transpyr
Jaume Guàrdia i Jaume Compte han aconseguit quatre victòries d'etapa. Foto: Transpyr

Quatre victòries d'etapa consecutives. Aquest és l'espectacular balanç de la segona meitat de la Transpyr on l'equip que representava la Vall de Camprodon, format per Jaume Guàrdia i Joan Compte, ha aconseguit una gran segona posició. La competició, després de vuit etapes i 820 quilòmetres, va acabar aquest dissabte a la platja de la Zurriola de Sant Sebastià.

La travessa pirinenca amb BTT -es considera una de les cinc proves més dures de l'especialitat- no va començar gens bé pel camprodoní Jaume Guàrdia i el mollonenc Joan Compte “Burgues”. A la primera etapa, entre Roses i Camprodon, un problema mecànic els va fer perdre més de dues hores . Aquest fet els va deixar sense opcions en una general on, poc a poc, han anat recuperant posicions. A la primera meitat de la competició van aconseguir un segon i un tercer lloc, però l'explosió va arribar a la segona on es van endur les quatre etapes amb final a Jaca, Izaba, Elizondo i Sant Sebastià.

La vuitena i darrera etapa ha estat la més curta ja que els últims 28 quilòmetres es van neutralitzar. Guàrdia i Compte van aconseguir la victòria amb un temps de 2:55:02, amb 14 minuts d'avantatge respecte els germans Jose Antonio i Isaac Ruiz Castro (Bicimax). Una diferència suficient per avançar-los a la classificació i aconseguir la segona posició a la general amb sis minuts de marge.

Per la seva banda els campions de la Transpyr 2012, Emilio Vivian i Daniel Martínez (Fundación Alberto Contador), van perdre 38 minuts a la vuitena etapa però cal tenir en compte que la seva victòria no corria perill (finalment han tingut un marge de 53 equips respecte l'equip camprodoní). De fet, sense el problema mecànic a la primera etapa, probablement Jaume Guàrdia i Joan Compte haurien acabat primers a la general.

Classificacions final Transpyr 2012