Sant Joan completa la renovació integral de la Vila Vella

Estrena vuit carrers i places amb una inversió de 650.000 euros

Redacció
03 de juliol del 2012
Les autoritats a l'era d'en Serralta de la Vila Vella.
Les autoritats a l'era d'en Serralta de la Vila Vella. | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Les autoritats a l'era d'en Serralta de la Vila Vella. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan ha completat les principals actuacions per remodelar la Vila Vella, en el marc de la Llei de barris. La darrera gran fase ha consistit en actuar en sis carrers, també a l'era d'en Serralta així com crear la nova plaça dels Vinyals. Globalment s'ha realitzat una inversió de 650.000 euros aportats pel Departament de la Governació de la Generalitat i la Diputació de Girona.

L'acte d'inauguració es va fer a l'era d'en Serralta, un espai emblemàtic del centre de la vila que permet acollir actes culturals i populars. Hi va assistir Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona, així com el director general d'Administració Local, Joan Cañada. L'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, va celebrar que les actuacions permetessin tant millorar el patrimoni del municipi com la qualitat de vida dels veïns de la Vila Vella.

S'ha actuat als carrers Ferrer Olzina, Jaume Nunó, Parassols Pi, Nobles Gironella, Abat de Vilalba i Pere Roca. La pavimentació s'ha realitzat seguint els criteris establerts en el Pla director de la Vila Vella fet que suposa que s'hagin realitzat un tractament diferent als carrers Ferrer Olzina i Nobles Gironella. El motiu és que, juntament amb els carrers Major i Corriols, formen els dos eixos principals en la qual s'estructura la Vila Vella, l'estil dels antics cardus i decomanus de les ciutats romanes.

A més, s'ha construït una plaça entre els carrers Pere Roca i Abat de Vilalba, on abans hi havia un solar. Aquesta plaça s'ha batejat amb el nom de Plaça del Vinyal, en record dels camps que hi havia hagut antigament en aquest indret de la vila. En tot l'àmbit, les obres han permès soterrar els serveis de telefonia, electricitat i enllumenat, canviar la xarxa de clavegueram substituint les antigues mines per tubs de plàstic i substituir l'antic paviment de formigó per una combinació de llambordes i lloses de Sant Vicenç.

L'alcalde Ramon Roqué va agrair el paper clau de l'exconseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que també va assistir a l'acte d'inauguració.