Joan Manso: «El que avui és antidemocràtic no ho era el 2009»

L'alcalde de Campdevànol retreu al PSC les acusacions de “no actuar democràticament”

Arnau Urgell
01 de juny del 2012
El ple de Campdevànol va començar encara més tens que habitualment. Abans d'iniciar l'ordre del dia ordinari, l'alcalde Joan Manso va realitzar un dur discurs per contestar les acusacions de “no actuar democràticament” que havia realitzat el PSC a la prèvia. La polèmica va sorgir perquè les quatre mocions presentades dels socialistes quedaven “amagades” en un punt genèric anomenat “Mocions dels grups municipals”. “El que avui és antidemocràtic no ho era el 2009” va afirmar l'alcalde campdevanolenc posant com a exemple un fet similar ocorregut en un ple de l'anterior legislatura.

Joan Manso va comminar al PSC i a la seva portaveu Núria López a “deixar-los de criminalitzar constanment” i de “presentar-los com a dimonis escuats”. Sobre el fet de no explicitar les mocions va considerar que era una qüestió de secretaria. “Ha fet el ridícul més espantós perquè el gener de 2009, quan vostè era alcaldessa, van fer el mateix” va afirmar. Finalment, va afegir –dirigint-se a López- que “s'equivoca volent presentar aquest govern com una dictadura”.

Núria López, al seu torn, va exigir un “tracte educat” pels cinc regidors de l'oposició. “No venim aquí perquè ens renyin” i va reiterar que “a Campdevànol li cal un alcalde”. “Nosaltres només afirmem que no ens sembla correcte que les mocions no apareguin a l'ordre del dia”.

Concretament, els socialistes van reclamar amb èxit aturar les retallades als discapacitats –un text que es va votar per unanimitat conjuntament amb una proposició similar de l'equip de govern-; i donar suport a la ILP que reclama la dació en pagament –es va aprovar amb els vots del PSC, ERC, tres regidors de CiU i l'abstenció dels altres dos-. En canvi, no van prosperar els dos textos que reclamaven que el consistori mitigués les retallades a la llar d'infants i la que pretenia la reparació urgent de la pista d'skate.