Els Bastions reuniran finalment 300 corredors

La cursa de 85 km sortirà dissabte de Ribes a les 6:30 i la de 50 km de Núria a les 10:30

Redacció
01 de juny del 2012
Els Bastions
Els Bastions | Vallderibes.tv
Els Bastions tripliquen la participació enguany. Foto: Vallderibes.tv

La segona edició dels Bastions de la Vall de Ribes ja són un èxit abans de començar. Finalment seran 300 els corredors que participaran en una prova que ha més que triplicat els incrits del 2011. La competició es disputarà aquest dissabte amb una doble prova que sortirà de Ribes de Freser (06:30) i Núria (10:30).

Un total de 130 corredors s'han inscrit a la duríssima ultratrail amb 85 quilòmetres de recorreguts i 12.400 metres de desnivell acumulat. A més, l'organització ha preparat una opció més "suau" de "només" 50 quilòmetres i 8.000 metres de desnivell que aplegarà finalment 170 participants. A la prova reina els grans favorits són el ripollès Dani Ballesteros, el madrileny Manuel Díez Sedano i l'atleta català Jordi Caba Seró. Els Bastions seran possibles gràcies als 100 voluntaris que vetllaran perquè als corredors no els hi manqui res durant les 24 hores de cursa.

Cal recordar que la primera edició la va guanyar Òscar Pérez que va completar el recorregut en 11 hores i 54 minuts i que enguany no podrà defensar el títol per la coincidència amb una altra competició. La ultratrail surt de Ribes de Freser cap a Campelles passant per Sant Antoni. D'allà els atletes s'han de dirigir al pla de Pujalts (2.035 metres) i baixar fins a Nevà i Planoles. Un duríssim tram d'ascens els portarà a Fontalba (2.074 metres) i el Puigmal (2.910 metres) passant per Núria. Aquest mateix dijous es va marcar el recorregut al sostre de la competició on els atletes trepitjaran neu.

Precisament a Núria comença la prova de 50 quiòmetres que inclou el tram més dur –Finestrelles, Noufonts, Noucreus, Fossa dels Gegants, Bastiments i Balandrau- abans de baixar a Pardines. Com a traca final, ascens al Taga i nou descens fins a Ribes de Freser.

ElRipollès.info farà un seguiment de la prova al llarg del dia tant en forma de notícies com a través del Twitter amb l'etiqueta #elsbastions.

#elsbastions a Twitter

Previsió meteorològica dels Bastions (Meteoribes)

Web dels Bastions de la Vall de Ribes
 



Óscar Pérez va guanyar els Bastions 2011. Foto: Vallderibes.tv

Voluntaris dels Bastions 2012 Foto: Els Bastions