L'antic municipi de Sant Llorenç de Campdevànol tornarà a tenir alcalde

Joan Serra Tomàs assumirà el càrrec d'alcalde pedani d'una entitat que va perdre la independència el 1885

Redacció
29 de maig del 2012
Sant Llorenç de Campdevànol
Sant Llorenç de Campdevànol | Antonio Mora Vergés
Sant Llorenç de Campdevànol recuperarà alcalde. Foto: Antonio Mora Vergés

Sant Llorenç de Campdevànol va ser un municipi independent fins a l'any 1885. Actualment, malgrat tenir tot just una setantena de veïns, conserva la seva identitat d'uns paratges formats per masos i instal·lacions turístiques repartides a l'entorn de l'església homònima en el marc de la vall del riu Merdàs.

En aquest context, l'Ajuntament de Campdevànol ha decidit que l'antic municipi recuperi una certa autonomia amb el nomenament de dos representants. Concretament, Joan Serrà i Tomàs en serà el nou alcalde pedani mentre que la Carme Capdevila Fonts s'encarregarà específicament de les tasques relacionades amb el desenvolupament turístic de la vall. Ambdós càrrecs, que els veïns de Sant Llorenç van escollir en assemblea, seran ratificats en el ple d'aquest dijous segons ha informat el consistori.

La recuperació de la figura de l'alcalde pedani respon, segons ha explicat Joan Manso, “a la voluntat de l'Ajuntament de Campdevànol que Sant Llorenç, com a antic municipi independent, gaudeixi d'un estatus privilegiat envers l'Ajuntament i la resta del terme”. “És pretén recuperar la identitat depoble que des de sempre havia caracteritzat Sant Llorenç” ha afegit.