El CE Avinyó domina el Campionat de Catalunya de Marxes disputat a Campdevànol

Redacció
14 de maig del 2012
Sortida de la Marxa de Regularitat de Campdevànol.
Sortida de la Marxa de Regularitat de Campdevànol. | FEEC
Sortida de la Marxa de Regularitat de Campdevànol. Foto: FEEC

La 53a Marxa de Regularitat de Campdevànol enguany servia com a Campionat de Catalunya de l'especialitat. La prova organitzat pel GEC la van dominar els marxadors del CE Avinyó que van aconseguir el campionat per equips així com la primera i la segona posició gràcies a les parelles formades per Joan Viladrich i Josep Maria Costa, i Josep Coll i Atilà Costa. El podi el van completar la parella Antoni Monros i Elisenda Gil (Club Muntanyenc l’Hospitalet).

El recorregut es va iniciar al Casino, local social del GEC Campdevànol. Els equips van anar en direcció al barri de Vistalegre, després del qual van trobar l’antiga església de Sant Cristòfol. Passada la masia de Puigcorber i la font del mateix nom, es van apropar a la Vella, l'església més antiga de la població, , avui en ruïnes.

Travessant un bosc de pi van arribar a Les Fontetes, des d’on ben a prop, al coll de Batalla, van connectar amb la pista que condueix a Sant Pere d’Aüira. Els participants, però, van seguir per un camí que porta a coll de Casals i també a Sant Pere, on van arribar després de passar per la Font i per l’antic camí recuperat que connectava aquesta amb el veïnat.

A Sant Pere d’Aüira es va esmorzar. I amb motiu de la celebració de la marxa es va donar l’oportunitat de visitar l'església romànica del segle XIII. A partir d’aquí els equips van fer altra vegada cap a Campdevànol, a través d’un antic i esplèndid camí que passava per la carena de les Alzines, únic lloc del municipi on creixen aquest tipus d’arbres.

Després de travessar un torrent i d’un darrer ascebs, van arribar a la masia de Cal Basco, amb una bona panoràmica de la població i serralades de l’entorn i on es gaudeix d’un descans de deu minuts. Finalment, passant per les masies de Cal Teuler i el Raguer, van baixar cap el poble, novament al local del GEC, punt i final de l’itinerari.