Ripoll, capital de l'esplai

La vila es prepara per rebre fins al diumenge 2.000 infants, joves i monitors en motiu de l'Esplaiada

Redacció
03 de maig del 2012
L'Esplaiada aplegarà centenars de joves a Ripoll.
L'Esplaiada aplegarà centenars de joves a Ripoll. | Esplais Catalans
L'Esplaiada aplegarà centenars de joves a Ripoll. Foto: Esplais Catalans

El 1982 va néixer l'entitat Esplais Catalans (Esplac), que aplega actualment quasi 100 esplais, 6.500 infants i 1.600 monitors. Cada tres anys celebren la seva trobada general i enguany –coincidint amb el trentè aniversari- la faran grossa. Esperen reunir aquest cap de setmana, del 4 al 6 de maig, un total de 2.000 infants, joves i monitors.

L'Esplaiada pretén mostrar que després de 30 anys el projecte d'Esplais Catalans és “vigent, fort i viu”. De divendres a diumenge la vila s'omplirà de nens i joves que faran activitats al llarg del cap de setmana amb actes oberts a la resta de veïns com un concert a la Lira amb The Big Blues Theory, Martell Roig, Faust, Trempera i Kòdul.

Ara bé, el punt culminant arribarà diumenge amb un flashmob multitudinari a la plaça de l'Ajuntament amb la música en directe de la cançó “L'energia de l'esplai”, creada especialment per l'acte. Abans, es farà un acte institucional a la sala de plens de l'Ajuntament de Ripoll amb la presència de Toni Reig, director de Joventut de la Generalitat; i Jordi Munell, i Marc Grifell, alcalde i regidor de Joventut de Ripoll.

Pels organitzadors, l'Esplaiada és una mostra de la implicació dels esplais i els seus membre en un moment on "es parla de crisi de valors i de desafacció del jovent". En aquest sentit preveuen que la trobada serà un èxit ja que "les inscripcions rebudes ha superat totes les previsions".

Web de l'Esplac

Programa de l'Esplaiada

L'Esplaiada a Twitter: #esplaiada